Comisar sef adjunct de la Protectia Consumatorului Ilfov, urmarit penal pentru luare de MITA. Barbatul a fost pus sub control judiciar

Comisar sef adjunct de la Protectia Consumatorului Ilfov, urmarit penal pentru luare de MITA. Barbatul a fost pus sub co
📅 2024-10-23

Procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de marţi, faţă de Daniel Popa pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în formă continuată, a anunțat DNA, miercuri, într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada mai - august, Popa, cu ocazia unor controale efectuate la mai mulţi operatori economici, ar fi pretins şi ar fi primit sume de bani în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu, respectiv neefectuarea unor controale efective şi neaplicarea unor sancţiuni.

"În data de 14 iunie, cu ocazia efectuării unui control la o societate comercială cu sediul şi punctul de lucru în oraşul Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, având ca obiect de activitate \"servicii de panificaţie\", inculpatul Daniel Popa ar fi pretins şi ar fi primit suma de 30.000 lei, în legătură cu îndeplinirea ori neîndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile de serviciu, respectiv pentru neaplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a închiderii unităţii şi aplicarea unei amenzi mai blânde", arată anchetatorii.

Suma cerută operatorilor economici pentru a anunțat din timp controalele 

În altă situaţie, pe 8 aprilie, Daniel Popa ar fi primit de la două persoane (martori în cauză) suma de 10.000 de lei pentru a le informa pe acestea cu privire la viitoarele controale efectuate de către Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov.

Conform DNA, în perioada august - septembrie, Popa i-ar fi comunicat unei persoane (martor în cauză) date care nu sunt destinate publicităţii, respectiv efectuarea de către ANPC a unor controale în zona în care acesta din urmă deţine un spaţiu comercial, cu scopul de a o proteja de verificări.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri realitatea

Comisar şef adjunct de la Protecția Consumatorului Ilfov, urmărit penal pentru luare de MITĂ. Bărbatul a fost pus sub control judiciar

Comisarul-şef adjunct al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Ilfov, Daniel Popa, a fost pus sub urmărire penală şi va fi cercetat sub control judiciar pentru luare de mită. Acesta este, de asemenea, cercetat pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii...

Delir în justiție. Fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar, a depus 150 de contestații împotriva PSD și PNL

Fostul primar al Clujului, recunoscut pentru momentele mai puțin normale de-a lungul carierei sale de politician, mai „dă o lovitură”, la bătrânețe. Gheorghe Funar a depus nu mai puțin de 150 de contestații la candidaturile PNL și PSD. 

Kim Jong Un se simte amenințat de SUA. Liderul nord-coreean a examinat bazele de rachete

Kim Jong Un a vizitat bazele de rachete pentru a examina disponibilitatea acestora de a întreprinde acţiuni de „descurajare strategică”, calificând în acelaşi timp capacităţile nucleare ale SUA drept o ameninţare tot mai mare la adresa ţării, a relatat miercuri mass-media de stat.

Cea mai bună ciocolată de casă. Rețeta fără zahăr

Este o optiune utila pentru cei care vor sa evite zaharul. Ciocolata cu indulcitor este o varianta dietetica, dar al carei gust nu este cu nimic mai prejos decat reteta clasică. Iată cum se prepară.

Detaliul șocant făcut public de liderul PSD. Marcel Ciolacu recunoaște: „Am umblat în telefonul cuiva fără permisiune!”

Marcel Ciolacu a fost supus unui șir de întrebări de genul „Am/Nu am făcut” în cadrul unei emisiuni radio, iar la capitolul lucruri de care nu este mândru, șeful PSD spune că a umblat în telefonul cuiva, fără ca acea persoană să știe.

Ciucă îi cere lui Lasconi să se retragă din cursa pentru prezidențiale: Dânsa trebuie să înțeleagă care este valoarea numerică a cifrelor

Liberalii desființează total rețeaua reziștilor. Președintele PNL Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursa pentru Cotroceni. Liderul PNL i-a sugerat că trebuie să înțeleagă încă o dată care este valoarea reală a scorului electoral. 

Ingredientul care se pune în vin pentru a nu se oțeti. Ce trebuie să știe toată lumea care își prepară acasă această băutură

Ce se pune in vin pentru a nu se oțeti. Cum sa previi acrirea acestuia, de ce este cauzată, dar mai ales ce poti face pentru ca vinul sa se păstreze. 

Cod Rutier 2024. Este LEGAL să depășești pe linia continuă dacă nu vine nicio mașină din sens opus?

În România, multe dintre accidentele rutiere se produc din cauza infrastructurii. Adică, a drumurilor amenajate ca acum 100 de ani, cu o singură bandă pe sens, sinuoase, fără vizibilitate. Cu toate că regulile de circulație și regulile au fost permanent adaptate, sunt în continuare șoferi care nu...

Christine Boisson, actrița devenită celebră după ce a jucat în filmul-cult „Emmanuelle”, a murit la 68 de ani. Artista suferea de o boală pulmonară

Doliu uriaș în lumea artistică internațională. Actrița Christine Boisson, care a debutat în cinematografie în pelicula „Emmanuelle”, a murit luni la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare.

Noi scumpiri la carnea de pui înainte de sărbători. Cine profită

Carnea de pui se scumpește la finalul anului. Chiar înainte de Crăciun, carnea de pasăre se va vinde la prețuri mai mari și cu 13%.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.