UTA a alunecat pe loc de baraj de menținere/promovare în SuperLigă după înfrângerea, 3-4, cu Unirea Slobozia. Suporterii arădeni i-au cerut demisia lui Mircea Rednic, iar jucătorii s-au plâns la flash-interviuri că sunt marcați de insultele și huiduielile ce vin din tribune la primele lor greșeli.
Sâmbătă, de la ora 14,30, „Bătrâna Doamnă” va juca la Galați, în cadrul rundei cu numărul 20, și fotbaliștii arădeni nu vor avea probleme de acest gen, mai ales că galeria „roș-albă” refuză să-și mai susțină favoriții acasă și în deplasare.
Totuși, antrenorul Mircea Rednic crede că o parte a „ultrașilor” vin la meciurile de pe „Francisc Neuman”, doar că sunt împrăștiați pe stadion. Și tot experimentatul antrenor dă de înțeles că ei ar da tonul scandărilor împotriva echipei și a antrenorului.
„E clar că nu e problemă de atitudine, ci e o teamă la mulți jucători, ținând cont de atmosfera care există aici și pe care nu o înțeleg. Din minutul 5 deja încep să conteste unii jucători, să nu vorbesc că-i înjură, sau ceva de genul ăsta și chiar asta nu înțeleg. Pentru mine, suporterii vin să-și încurajeze echipa în momentele grele. Am impresia că se stă la cotitură, să vină un rezultat, să înceapă să izbucnească.
Am văzut în colțuri… Și la analiză am văzut, ne-am uitat și nu era nimeni în peluză, doar în lateral. La 3-2 pentru Slobozia au făcut un grup care țipau întruna «demisia». Ultrașii tot timpul au fost în stadion, s-au împărțit așa. Au fost în stadion și nu înțeleg de ce au țipat. De ce vrem să destabilizăm, să creăm o situație? Echipa trebuie să fie susținută și au fost momente grele și în sezonul trecut”, au fost cuvintele lui Mircea Rednic.
Prin liderii săi, galeria arădeană a transmis că nu mai acceptă o echipă plină de jucători străini, din care lipsește spiritul clubului UTA.
„Voi vorbiți de spirit, asta a fost la UTA în anii ’69-’70, poate prin ’80-’90 și ceva, când eram și eu la Hunedoara și am venit să joc la Arad. Sunt ani buni în care nu e același spirit, nu puteți să comparați cu ce era înainte. Ăștia din galerie sigur nu erau nici născuți. Astăzi, auzi, că nu-i spiritul. Zici că ați jucat numai în Champions League și numai în play-off și ați jucat la campionat an de an.
Aici au fost probleme și vreau să vă spun și până să vin eu, câți jucători străini erau? În afară de Rareș (n.a. Pop), Stahl, care mai erau la Arad, nu tot jucători străini aveați? Păi, și acum sunt încă mulți români: Râpă, Trif, Popa, Mihai, Hrezdac și mai sunt o groază de tineri. Atitudinea asta pe cine ajută”, s-a aprins „Puriul”.
Ca și în alte ocazii de când a preluat-o pe UTA, Mircea Rednic a ținut să sublinieze faptul că el nu e tocmai plătit la zi și – totuși – rămâne la echipă și muncește ca și cum totul ar fi în regulă. Trecând uneori și peste sfaturile medicilor după infarctul suferit în urmă cu un an.
„Am fost într-o situație în care aveam motive serioase să renunț și nu am făcut-o pentru că echipa nu era OK. Adică, nu mi se părea corect ca eu să renunț și nu o să o fac nici acum. Eu ultimul salariu l-am luat în august, la fel și staff-ul. Bine, facem muncă voluntară pentru că ținem la echipa asta, pentru că ne-am implicat și vrem ca lucrurile să meargă bine. Că nu ne-a ieșit, asta e, am avut multe probleme.
Nu o spun cu răutate, pentru că eu niciodată nu am cerut. Eu sunt bucuros că jucătorii sunt cu banii la zi, sau cred că au întârziere de 10 zile sau ceva de genul ăsta. Și când mi-au strigat numele, n-a fost OK? Asta e viața de antrenor. Nu-i ușor să tot improvizezi și eu sunt prezent, îmi fac datoria, am făcut, cred eu, destul de multe aici. Poate alții n-au făcut până să vin eu, nu știu dacă în situația în care era UTA când am venit eu se salva de la retrogradare.
După care am ieșit pe un loc pentru care voi m-ați premiat, că de 50 de ani nu a mai fost așa clasare. Atunci, trebuie să vă puneți și voi întrebări”, a completat fostul internațional.
UTA continuă să fie decimată și înainte de deplasarea de sâmbătă (ora 14,30), de la Galați și Oțelul. Mircea Rednic a făcut conturile și a adunat opt jucători pe care nu se baza pe Dunăre, existând – totuși – un mic semn de întrebare în dreptul lui Joao Pedro, care va încerca să intre în antrenament azi și mâine.
Fundașii Tsouka și Conte sunt suspendați, iar portarul Popa a fost confirmat cu tendinită, la umărul drept. Benga s-a operat, Van Durmen s-a tratat, se pare, ineficient de pubalgie în Franța, în timp ce: „Cîmpanu are ceva la stomac, iar Dumiter e răcit”, a precizat Rednic, lăsând impresia că nici nu prea este interesat de soarta celor doi jucători pe care i-a criticat și public și de care – probabil – va forța despărțirea la iarnă.
„Știm ce ne așteaptă acolo, condițiile în care se va juca, nu trebuie să ne plângem. Noi ne-am obișnuit, pentru că ne antrenăm pe același teren ca și acolo. O să găsesc soluții, dar va trebui să improvizez. Avem nevoie de puncte, ținând cont de situația care e, diferența între noi și locul 9 este de două puncte, iar acolo e chiar Oțelul. Mergem cu încredere, am avut iarăși o analiză a jocului cu Slobozia, au fost multe lucruri bune. Păcat că la 2-1 am avut câteva situații bune în care am filosofat, a fost o superioritate de 4 contra 3, două contraatacuri bune și puteam să înscriem și să câștigăm acel meci. N-am făcut-o, adversarul nostru, ca niciodată, a avut patru situații jumătate și a marcat patru goluri.
Nu mă interesează prea mult Oțelul, e important ca eu să fiu inspirat la alcătuirea primului 11 și mergem să câștigăm, ca la U. Cluj. Și noi și Oțelul Galați avem nevoie de puncte, asta-i clar. M-a surprins cum a alcătuit Dorinel echipa, dar el știe cel mai bine. L-a folosit pe Pop în bandă, iar cu Cisotti a jucat vârf. Dar, se vede că au niște relații de joc, dar din punct de vedere al moralului și acolo sunt probleme. Când nu ai rezultate, sunt probleme, e clar”, a mai spus Rednic.
După 19 runde din actualul sezon, UTA se află pe locul 13, de baraj pentru menținere / promovare în SuperLigă, iar până la finalul anului are meciuri cu echipe din zona sa. Sâmbătă, de la ora 14,30, la Galați, și pe 23 decembrie, la Arad, cu FC Botoșani.