Frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii companiei Dedeman, cea mai de succes din țară atunci când vine vorba despre piața de bricolaj, sunt cei mai bogați români pentru al treilea an la rând.
Potivit celor mai proaspete informații puse la dispoziție de presa de specialitate, investitorii doriți la Steaua București de generali au o avere de peste 3.4 miliarde de euro!
Marți, 26 noiembrie 2024, publicația de specialitate Forbes.ro a pus la dispoziția cititorilor din România topul actualizat al celor mai bogați oameni din țară.
Iar pentru al treilea an la rând, frații Dragoș și Adrian Pavăl, creatorii imperiului Dedeman, se situează pe prima poziție în top, cu un avans considerabil față de principalii urmăritori.
Conform sursei citate, frații Pavăl, despre care se vehiculează de mai bine de un an că ar fi doriți la Steaua București de generali, din postura de investitori, ar avea o avere estimată la 17 miliarde de lei, adică aproximativ 3.41 miliarde de euro.
Românii cu o avere de peste 500 de milioane de lei au împreună peste 123 de miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în anul anterior. Topul Forbes al celor mai bogați oameni din România include, la fel ca și anul trecut, 30 de miliardari în lei. Primul loc în clasamentul celor mai bogați români este ocupat, pentru al treilea an la rând, de către frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman. Averea netă cumulată a miliardarilor în lei a depășit, în premieră, 100 de miliarde de lei”, se arată pe Forbes.ro.
Despre Dragoș și Adrian Pavăl s-a scris în repetate rânduri că ar fi tentați să intre în fotbalul românesc în calitate de investitori. La un moment dat s-a adus în discuție proiectul Farul Constanța, însă de departe, cea mai vehiculată posibilă destinație în cazul lor a fost Steaua București. În primăvara lui 2023, pe vremea când Gigi Becali voia să vândă FCSB, s-a scris că frații Pavăl ar fi dispuși să cumpere echipa miliardarului din Pipera, apoi să demareze planul pentru o fuziune cu Steaua, gruparea administrată de Armată din Liga 2.
Acest scenariu a picat, deoarece Gigi Becali nu a mai dorit să vândă FCSB, însă intenția fraților Pavăl de a intra în „sportul rege” a rămas intactă. Astfel, în iulie 2024, s-a împrăștiat din nou vestea că fondatorii imperiului Dedeman ar intenționa să investească la Steaua București. În plus, CSA a emis de data aceasta chiar și un comunicat prin care și-a arătat deschiderea de a-i primi pe investitori în sânul echipei de fotbal.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua este deschis la orice propunere din partea unui partener privat”, transmiteau, printre altele, „militarii”.
Revenind la clasamentul Forbes din data de 26 noiembrie 2024, pe locul 2 în topul celor mai bogați români se regăsește, la fel ca anul trecut, Ion Țiriac. Însă, fostul jucător de tenis nu ocupă singur poziția secundă, ci împreună cu Daniel Dines, coordonatorul companiei software UiPath.
Potrivit sursei citate, ambii au o avere estimată de 11 miliarde de euro, adică aproximativ 2.21 miliarde de euro.
Fost sportiv de performanță, Ion Țiriac este cel mai cunoscut om de afaceri din România, mai ales la nivel internațional. El a transformat succesul din sport într-o carieră impresionantă în afaceri. Ion Țiriac se află printre cei mai bogați oameni din lume, fiind prezent în fiecare din ultimii 15 ani în clasamentul Forbes al miliardarilor planetei. Născut pe 9 mai 1939, Ion Țiriac s-a remarcat ca jucător de tenis, câștigând peste 40 de titluri și ca jucător profesionist de hochei pe gheață. A participat la Olimpiada de Iarnă din 1964 și a adus României medalii de aur în diverse competiții internaționale. După retragerea din cariera sportivă, Țiriac a reușit să își transforme pasiunea pentru sport într-o carieră de succes în afaceri. A înființat diverse companii în diverse domenii, precum bancar, al asigurărilor, imobiliar, energie și auto, construind un imperiu. Peste 40 de companii cuprinde grupul ce îi poartă numele”, se arată pe Forbes.ro.
În schimb, pe locurile 4 și 5 se află afaceriștii Matei Zaharia și Ion Stoica, ambii colaboratori în cadrul companiei Databricks. Averea estimată a acestora este de 6 miliarde de lei, respectiv 1.2 miliarde de euro.