Englezii nu l-au uitat pe Adi Popa. Numele său s-a regăsit în cel mai slab prim 11 din istoria lui Reading, formație la care a fost legitimat timp de trei ani, din 2017 până în 2020.
Transferat de la FCSB, în schimbul a 700.000 de euro, mijlocașul a dezamăgit crunt. Doar cu un gol și două pase decisive a contribuit în cele 17 meciuri, ajungând ulterior sub formă de împrumut la Al-Taawoun, Ludogorets și FCSB.
Chiar dacă au trecut mai bine de patru ani de când Adi Popa s-a despărțit de Reading, fiind cedat definitiv la FC Voluntari, jurnaliștii britanici continuă să-l pună la zid. Stă mărturie prezența sa în numărul din februarie 2025 al revistei FourFourTwo, într-un prim 11 format din cei mai slabi jucători aduși vreodată de clubul care acum se află în eșalonul al treilea.
Acesta arată astfel: Joao Virginia, Reece Oxford, Zat Knight, Bongani Khumalo, Marcus Williams, Adrian Popa, Jordan Mutch, David Meyler, Brandon Barker, Royston Drenthe, Marc McNulty.
La polul opus, în cea mai bună formulă de start din istoria echipei înființate tocmai în 1871 se regăsesc următoarele nume: Joao Virginia, Reece Oxford, Zat Knight, Bongani Khumalo, Marcus Williams, Adrian Popa, Jordan Mutch, David Meyler, Brandon Barker, Royston Drenthe, Marc McNulty.
În 2018, Adi Popa vorbea deschis despre problemele întâmpinate la Reading, dezvăluind că antrenorul l-a scos din lot fără nicio explicație, la o lună după un meci în care avusese o prestație excelentă, fiind desemnat cel mai bun jucător de pe teren.
„Am schimbat climatul, ca să spun așa. La Reading nu conta cum mă antrenam. Am avut evoluții apreciate, dar am ajuns să nu mai merg nici la echipa a doua. Mi s-a oferit senzația că nu voi primi nicio șansă.
Nu mai prindeam nici lotul. După ce am fost omul meciului cu Aston Villa, o lună nu am mai jucat deloc, fără nicio explicație. Am mai prins lotul când erau foarte mulți accidentați”, spunea mijlocașul.
Ajuns la 36 de ani, evoluează pentru Steaua București, în Liga 2 și nu-și dorește altceva decât să se bucure de fotbal atât timp cât organismul îi permite. „Am ajuns în punctul acela al carierei în care nu mai pot face planuri pe termen lung sau scurt. Mă bucur de fiecare meci, de fiecare antrenament și când va fi să simt că nu mai pot, mă voi opri, voi ridica mâna și mă voi retrage. Nu pot să zic că va fi în iarnă, că va fi în vară, peste un an sau peste doi”, a declarat recent pentru sportpesurse.ro.