Irina Deleanu, președintele FR de Gimnastică Ritmică, a oferit primele declarații după ce mai mulți antrenori și părinți s-ar fi plâns că ar fi retras covorul de antrenament din Sala Floreasca la antrenamentul de luni.
Șefa de federația a explicat că pe acea suprafață trebuie să se pregătească loturile și copiii de perspectivă pentru echipa României și nu sportivii unui club sau ai unei asociații.
Irina Deleanu a punctat în 5 idei ultimele neînțelegeri apărute în contextul unui război mai vechi între FRGR și mai mulți părinți și antrenori nemulțumiți de situația actuală din acest sport.
1. Nu a „furat” nimeni covorul, ci a fost ridicat si depozitat deoarece este proprietatea ANS și in administrarea FRGR, de altfel ca si celălalt covor care a rămas pe poziție in sala de antrenament. Concluzie: fiind in administrarea federației pe el au dreptul să se antreneze loturile si copiii de perspectivă pentru echipa României și nu copiii unui club sau ai unei asociații care face business pe facilitățile FRGR (orar și dotări)/
Copiilor, care concurează la festival și fac gimnastica de agrement sau celor care fac inițiere (6=7 ani, mersul piticului si mersul elefantului), trebuie să li se asigure condiții de pregătire clubul si asociația care face business, nicidecum federația. Eu am înțeles că unii au crezut că au dat jackpotul și pe bunăvoința Președintelui și a federației stau in condiții de lot dar ei fac business si nicidecum performanță.
Este ca si cum ai invita pe cineva la tine acasă, îi dai pat, masă să mănânce, nu-l pui la întreținere iar când după un timp, să spunem 3 ani, ii spui că s-a „cățărat” pe tine și pe toata casa ta, urlă si spune ca l-ai dat afară și că el are drepturi in casa ta, pe muzica ta 😊
Oare chiar nu mai avem simțul realității, bunul simț a dispărut complet?!? Sau arta manipulării este o trăsătură de mare valoare zilele acestea?!?
2. Gimnasta Christina Dragan si Ida Waldman s au antrenat toate aceste zile pe covorul lotului care a rămas pe poziție, deși aceste gimnaste nu sunt componente ale lotului național. Deci sa mai terminam cu victimizările si denaturările grosolane.
3. Gimnasta Annalise Dragan și-a anunțat încetarea activității la ITA instituția care monitorizează permanent sportivii înscriși in programul ADAMS, privind dopajul in sport.
Deci azi primim mailul de la instituția respectiva unde scrie pe propria răspundere că este in citez „retirement status” si “sursele”, mai precis tatăl gimnastei sau alte “entități” sau “influencerii” declară ca “Annaliese se antrenează bine si revine in competiții”.
Mă întreb când era in eroare informația?!? Când și-a declarat retragerea într-un document oficial sub semnătură? Sau când a fabricat o informație pentru a da bine și a fi mai interesantă.
4.Surorile Drăgan au părăsit Lotul Național fătă niciun fel de înștiințare a federației si ca sa păstrăm nota americana practic au dat “ghosting” oamenilor care le au crescut, care le au îndrumat in performanta, care au investit in ele timp, energie, știință si susținere materială.
Când dispari „ca măgaru in ceață” ne întrebăm oare ce ar fi trebuit făcut?!?! Să le cautam cu poliția și să le rugăm sa fie in lotul național?!?
Când nu respecți regulile performantei, când nu respecți procedurile, n-ar mai trebuie să te lamentezi că nu mai ești in lot și că nu știu ce ți s a întâmplat. Asumarea se pare ca este un lux si este apanajul oamenilor de caracter
5. Campionatele Mondiale si Europene precum si Jocurile Olimpice s au încheiat demult. Este de-a dreptul neprofesionist să faci caz de niște medalii obținute la o Cupița unde nu a venit nimeni din elita mondială, când tu ai prăbușit toate obiectivele anului de la Cupele Mondiale ale anului 2024 având clasări pe locuri, 26,29 etc… și când nu ai reușit sa te califici in finala de 24 de la Europene terminând pe 27, tu si antrenarea ta lăudându-te că iei medalie.
În sportul De performanta ar trebui sa existe doar oameni care tac si fac, care muncesc cu modestie si devotament, cu pasiune si tenacitate
Din păcate realitatea ne contrazice cu prezenta celor care cred ca reglează din butoane performanța, că tot ce nu se întâmplă pe covor se ajustează la masa de arbitraj. Dar ghinion, in competițiile de mare anvergura nu tine asta si acolo iți arați adevărata valoare… Adică locul 27,29… etc.
Foto: Facebook / FRGR