Cum a creat ştiinţa un plan de rezervă pentru umanitate în caz de extincţie

Cum a creat ştiinţa un plan de rezervă pentru umanitate în caz de extincţie
📅 2024-09-21
O echipă de cercetători a creat un cristal de dimensiunea unei monede, capabil să stocheze întregul genom uman, oferind o soluţie pentru cazul în care umanitatea ar deveni extinctă, potrivit Smithsonian Magazine. Această inovaţie, descrisă ca o formă de „imortalitate informaţională”, ar putea ajuta specii viitoare să recreeze oamenii milioane sau chiar miliarde de ani în viitor.

 

Realizat dintr-un cristal de memorie 5D, echivalent cu cuarţul fuzionat, acesta a fost proiectat să reziste la condiţii extreme, cum ar fi radiaţiile cosmice şi temperaturi variate, de la -262 până la 1000 de grade Celsius. Cristalul poate stoca până la 360 de terabytes de informaţie şi rămâne stabil timp de 300 de quintilioane de ani, o perioadă mult mai mare decât vârsta actuală a universului.

 

Cercetătorul principal, Peter Kazansky, a utilizat lasere ultrarapide pentru a codifica genomul uman în structuri nanometrice de 20 nanometri, traducând informaţia în cinci dimensiuni: înălţime, lungime, lăţime, orientare şi poziţie. Pe suprafaţa cristalului, a fost inscripţionat un ghid vizual, inclusiv reprezentări ale atomilor şi ale structurii duble a ADN-ului.

 

Totuşi, există îngrijorări privind viabilitatea acestei inovaţii. Experţi subliniază incertitudinea cu privire la cine sau ce va descoperi cristalul în viitor şi dacă vor avea mijloacele necesare pentru a-l citi. În prezent, cercetătorii nu pot crea forme de viaţă doar din informaţiile genetice, dar progresele din biologia sintetică oferă speranţă pentru viitor.

 

Cristalul este păstrat în arhiva Memory of Mankind din Hallstatt, Austria, ca un simbol al pregătirii pentru eventuale catastrofe viitoare.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Consiliul ucrainean de securitate restricţionează utilizarea aplicaţiei Telegram pe dispozitivele guvernamentale şi militare, după ce agenţia de informaţii afirmă că Rusia poate spiona utilizatorii şi mesajele.

Inundaţii catastrofale în Japonia. Mai multe persoane sunt dispărute, zeci de miI au fost evacuate

Cum a creat ştiinţa un plan de rezervă pentru umanitate în caz de extincţie

O pisică pierdută a revenit acasă după o călătorie de aproape 1.500 de kilometri

Ninsori abundente în Africa de Sud. În unele zone zăpada are doi metri şi drumurile sunt blocate

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..