Olanda a învins Turcia şi va juca împotriva Angliei în semifinalele Euro 2024

Olanda a învins Turcia şi va juca împotriva Angliei în semifinalele Euro 2024
📅 2024-10-05

Turcia conducea Olanda, la pauză, cu 1-0, în ultimul meci al sferturilor de finală de la Euro 2024. Golul cu care Turcia a preluat conducerea a fost marcat de Samet Akaydin, cu capul, din centrarea lui Guler. Olandezii au revenit după pauză şi au marcat de două ori, în repriza secundă, pentru a obţine califcarea în semifinală.

Olandezii au vrut să impresioneze din primul minut, dar şutul mult în afara cadrului porţii trimis de Depay în primul minut de joc a provocat cel mult zâmbete.

Acelaşi Depay e apoi blocat de un fundaş, ofensiva olandezilor mutându-se în jumătatea turcă timp de un sfert de oră.

Turcii răspund cu câteva incursiuni, care nu pun însă în pericol poarta lui Bart Verbruggen.

În minutul 35, Arda Guler centrează cu efect în interiorul careului, de unde Samet Akaydin trimite mingea cu capul sub bara transversală, pentru 1-0.

Ultimele 10 minute de joc nu aduc modificări pe tabelă, dar nici ocazii importante.

Nici prima parte a reprizei secunde nu abundă în faze ofensive periculoase până la lovitura liberă executată de Arda Guler, al cărui şut nimereşte bara laterală.

Kenan Yildiz are şi el şansa de a securiza avantajul fragil al turcilor, dar şutul său din poziţie centrală, de la marginea careului, e parat de Verbruggen.

Revenirea Olandei începe în minutul 70, când Depay execută perfect o lovitură de colţ, la capătul centrării sale aflându-se Stefan de Vrij, care trimite o lovitură de cap imparabilă, pentru 1-1.

Peste 6 minute, Dumfries trimite o centrare inteligentă, pe jos, prin spatele defensivei turce, la bara a doua Gakpo fiind plasat ideal pentru a marca golul de 2-1 pentru Olanda. Ulterior, reuşita e atribuită lui Mert Muldur, ca autogol, fundaţul turc atingând ultimul mingea, în duelul cu Gakpo, care rămâne cu 3 goluri marcate la Euro 2024.

Fundaşii olandezi se opun eroic la două şuturi din careu ale turcilor, cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar, cu intervenţii acrobatice.

La fel de acrobatic intervine şi Bart Verbruggen, în primul minut suplimentar de joc, atunci când rezerva Semih Kilicsoy a şutat din faţa porţii, braţul portarului olandez blocând golul de 2-2.

Atacurile furibunde ale „otomanilor”, în ultimele minute de joc nu au reuşit să depăşească reduta olandeză, portocala mecanică devenind astfel a patra echipă calificată în semifinale.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Constatarea Marinei Regale: femeile din serviciul submarinelor, supuse misoginismului şi intimidării

Femeile din Serviciul de submarine au fost victime ale misoginismului, intimidării şi altor comportamente inacceptabile, a constatat o investigaţie a Marinei Regale, citată de BBC.

Descoperiri ştiinţifice demne de premiul Nobel care încă aşteaptă recunoaşterea

Războiul din Ucraina, ziua 955. The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord / Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit să conducă Hezbollah, a fost ucis

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit pentru a-i succeda secretarului general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost ucis joi într-un atac israelian în Beirut, potrivit Haaretz.

Maugein, simbolul acordeonului francez, îşi încetează activitatea după 105 ani

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..