Maugein, simbolul acordeonului francez, îşi încetează activitatea după 105 ani

Maugein, simbolul acordeonului francez, îşi încetează activitatea după 105 ani
📅 2024-10-05

Maugein, ultimul producător de acordeoane din Franţa, şi-a închis porţile după 105 ani de activitate, scrie The Guardian. Proprietarul Richard Brandao, care a preluat afacerea în urmă cu 11 ani, a anunţat lichidarea companiei, invocând concurenţa puternică din partea producătorilor chinezi şi impactul devastator al pandemiei de Covid-19. “După Covid, totul s-a terminat”, a declarat Brandao, subliniind că afacerea mergea bine până în 2019, dar pandemia a pus o presiune enormă asupra companiei.

Fondată în 1919 de Jean Maugein, firma a angajat iniţial 290 de persoane în Tulle, în regiunea Corrèze din Franţa centrală. După Al Doilea Război Mondial, acordeoanele artizanale produse de Maugein au fost foarte populare, dar declinul a început în anii 1970, când piaţa globală a fost invadată de produse mai ieftine, în special din China. Deşi compania a încercat să se diversifice, producând şi armonice şi acordeoane electrice, nu a reuşit să pătrundă pe piaţa chineză, unde cererea pentru acest instrument este în creştere.

În prezent, compania are doar 10 angajaţi, iar ultimele instrumente sunt în curs de livrare. Cu toate acestea, François Hollande, fost preşedinte al Franţei şi rezident în Tulle, şi-a exprimat speranţa că firma ar putea continua să existe printr-un nou proiect de preluare. Patru dintre angajaţi lucrează la un plan de salvare, iar Hollande a declarat că brandul Maugein poate fi revitalizat, chiar dacă producţia va fi redusă. Astfel, Maugein ar putea continua să fie auzit pe scenele muzicale din Franţa, menţinând tradiţia vie.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina, ziua 955. The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord / Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit să conducă Hezbollah, a fost ucis

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit pentru a-i succeda secretarului general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost ucis joi într-un atac israelian în Beirut, potrivit Haaretz.

Maugein, simbolul acordeonului francez, îşi încetează activitatea după 105 ani

Zelenski va prezenta „planul de victorie” la reuniunea de la Ramstein

Ucraina îşi va prezenta „planul de victorie” la o reuniune periodică a aliaţilor săi la Ramstein, în Germania, pe 12 octombrie, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram.

Cod galben de inundaţii pentru râuri din mai multe judeţe ale ţării

Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din mai multe bazine hidrografice din ţară, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, avertizează, sâm...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..