Negrescu, despre inundaţii: România va primi 1,5 miliarde de euro ca urmare a demersurilor Guvernului

Negrescu, despre inundaţii: România va primi 1,5 miliarde de euro ca urmare a demersurilor Guvernului
📅 2024-09-21

România urmează să primească 1,5 miliarde de euro pentru a reconstrui zonele afectate de inundaţii. Totodată vor fi accesate şi alte finanţări europene ca urmare a demersurilor realizate de Guvernul României, anunţă europarlamentarul Victor Negrescu.

Potrivit europarlamentarului social-democrat, premierul român a vorbit cu preşedinta CE despre ajutorul de care are nevoie România pentru refacerea zonelor inundate.

„Pentru claritate, premierul Marcel Ciolacu este cel care a discutat direct cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, toate aceste aspecte. De aceea, europarlamentarii PSD, cu sprijinul grupului social-democrat din Parlamentul European, au fost cei mai vocali în a susţine direct revendicările României încă de săptămâna trecută, imediat după producerea tragicelor evenimente. În acest sens, am interpelat Comisia Europeană, am lucrat la rezoluţia legislativului european şi am solicitat, în calitate de negociator-şef al Parlamentului European privind bugetul UE, declanşarea de urgenţă a mecanismelor financiare pentru susţinerea persoanelor şi zonelor afectate de inundaţii”, a comunicat europarlamentarul.

Victor Negrescu a mai transmis că rezoluţia solicită Comisiei Europene sǎ accelereze mobilizarea fondurilor pentru ţările afectate şi punerea la dispoziţie a tuturor tipurilor de sprijin tehnic şi financiar.

Declaraţia a fost făcută ca urmare a contrelor dintre liberali şi social-democraţi provocate de absenţa premierului Marcel Ciolacu de la o întâlnire cu Ursula von der Leyen despre inundaţiile din Europa.

„România nu a fost reprezentată de premierul Ciolacu la întâlnirea Ursulei von der Leyen cu prim-miniştrii din mai multe ţări din Europa Centrală, afectate de inundaţii. Premierul Ciolacu are de dat o explicaţie românilor afectaţi”, a scris, vineri, pe Facebook, liderul PNL Nicolae Ciucă.

În replică, Marcel Ciolacu a spus că, probabil, mesajul nu a fost scris de Ciucă.

„Îmi pare rău de postarea domnului Ciucă. Dânsul doar trebuia să fie atent la agenda mea publică, eu am avut CSAT. Mai mult, pentru că m-aţi întrebat, am avut o discuţie cu preşedinta von der Leyen când se deplasa spre Polonia, am avut o discuţie cu primul ministru al Poloniei, şi nu în ultimul rând am avut o discuţie cu cancelarul Nehammer. Deci ne-am coordonat. (...) Cred că am fost mai util românilor aici. (...) Eu nu cred că domnul Ciucă a scris acea postare, asta e părerea mea personală. Nu cred că i-a spart contul, dar fiecare dintre noi avem nişte colaboratori”, a transmis Marcel Ciolacu.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Ministrul Muncii a dus alimente, apă şi lopeţi în una dintre comunele gălăţene afectate de inundaţii

Palatul Victoria, iluminat sâmbătă în mov, de Ziua Mondială Alzheimer

Ciolacu, pe şantierul Institutului de Cercetare în Inteligenţă Artificială: va fi un hub în IA

Negrescu, despre inundaţii: România va primi 1,5 miliarde de euro ca urmare a demersurilor Guvernului

Lavrov: Putin a glumit atunci când a declarat că Moscova o susţine pe Kamala Harris

Preşedintele rus Vladimir Putin a glumit atunci când a declarat că Moscova o susţine pe candidata democrată Kamala Harris în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat Sky News Arabia.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..