Ciolacu, pe şantierul Institutului de Cercetare în Inteligenţă Artificială: va fi un hub în IA

Ciolacu, pe şantierul Institutului de Cercetare în Inteligenţă Artificială: va fi un hub în IA
📅 2024-09-21

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat şantierul noului Institut de Cercetare în Inteligenţă Artificială, realizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UCTN). Va deveni rapid o unitate de elită în domeniu, la nivel european, a fost concluzia trasă de şeful Guvernului. 

Vizita a avut loc sâmbătă.

„350 de cercetători, doctoranzi şi masteranzi vor lucra într-un centru tehnologic de înaltă performanţă, în urma unei investiţii de peste 125 de milioane de lei. Pe şantierul început toamna trecută se lucrează în ritm susţinut şi sunt convins ca se va respecta termenul de finalizare, în septembrie 2025”, a spus Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a mai spus că unitatea din Cluj-napoca va deveni rapid una de elită.

„Clujul se va transforma, astfel, într-un adevărat hub naţional în Inteligenţă Artificială, iar UCTN îşi va lărgi semnificativ numărul de companii internaţionale cu care va colabora, pe lângă Volkswagen, Bosch, Emerson sau Continental urmând să demareze proiecte inclusiv cu giganţi americani precum Lockheed Martin. Aceasta este calea sigură pentru a dezvolta România folosind toate avantajele noilor tehnologii şi talentul de excepţie al tinerilor din Cluj-Napoca şi nu numai”, a precizat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu face o vizită în Cluj-Napoca.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Războiul din Ucraina ziua 941. Kievul interzice Telegram în guvern şi armată: "Rusia poate spiona atât mesajele, cât şi utilizatorii"

Consiliul ucrainean de securitate restricţionează utilizarea aplicaţiei Telegram pe dispozitivele guvernamentale şi militare, după ce agenţia de informaţii afirmă că Rusia poate spiona utilizatorii şi mesajele.

Inundaţii în judeţul Galaţi. Pompierii din Botoşani şi jandarmii gălăţeni au dăruit jucării copiilor

Producătorii de cafea se confruntă cu riscuri din cauza noii legi UE privind defrişările

Ministrul Muncii a dus alimente, apă şi lopeţi în una dintre comunele gălăţene afectate de inundaţii

Palatul Victoria, iluminat sâmbătă în mov, de Ziua Mondială Alzheimer

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..