Galeria Naţională din Londra interzice lichidele după atacurile cu supă ale activiştilor

Galeria Naţională din Londra interzice lichidele după atacurile cu supă ale activiştilor
📅 2024-10-18

Galeria Naţională din Londra a interzis lichidele - cu excepţia formulei pentru bebeluşi, a laptelui mamar şi a medicamentelor eliberate pe bază de reţetă - după atacurile activiştilor asupra operelor de artă expuse, inclusiv „Floarea-soarelui” a lui Vincent van Gogh. Noua măsură intră în vigoare vineri.

Muzeul londonez a îndemnat, de asemenea, vizitatorii să aducă „obiecte minime” în incintă şi să nu aducă „genţi mari”.

„Din păcate, am ajuns într-un punct în care am fost forţaţi să acţionăm pentru a ne proteja vizitatorii, personalul şi colecţia”, au declarat reprezentanţii muzeului într-un comunicat.

Muzeul a citat mai multe atacuri asupra operelor de artă începând din iulie 2022, inclusiv asupra lucrării The Hay Wain a lui John Constable şi asupra lucrării Rokeby Venus a lui Velazquez, precum şi asupra faimosului tablou „Floarea-soarelui”.

„Astfel de atacuri au cauzat daune fizice operelor de artă, au provocat suferinţă vizitatorilor şi personalului şi au perturbat misiunea noastră de a ne asigura că marea artă este disponibilă pentru a fi savurată de toată lumea, oriunde”, a declarat acesta.

„Două dintre aceste atacuri au avut loc în ultimele două săptămâni şi acesta este motivul pentru care am luat decizia dificilă şi nefericită de a schimba modul în care funcţionăm în viitorul apropiat”, au adăugat reprezentanţii.

Luna trecută, două versiuni ale celebrului tablou „Floarea-soarelui” al maestrului olandez Van Gogh au fost lovite de supă.

Niciuna dintre picturi nu a fost deteriorată, dar procurorii au declarat că ramele au fost, pentru o valoare estimată între 10.000 şi 20.000 de lire sterline.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, susţine referendumul iniţiat de Nicuşor Dan

Oameni înarmaţi au intrat în Israel din Iordania şi au deschis focul asupra militarilor

PNL susţine referendumul primarului Capitalei. Nicuşor Dan încă nu a ales pe cine susţine la prezidenţiale

Ciucă: Combaterea consumului de droguri în şcoli, temă pentru întreaga ţară, nu doar în Bucureşti

Combaterea consumului de droguri în şcoli este o temă foarte actuală, care trebuie să vizeze întreaga ţară, nu doar Bucureştiul, spune Nicolae Ciucă, despre anunţul lui Marcel Ciolacu că reprezentanţii PSD în Consiliul General vor propune o întrebare privind prevenţia consumului de ...

Ciolacu susţine organizarea referendumului în Capitală: consilierii PSD vor propune o întrebare despre prevenţia consumului de droguri

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.