Sydney Fish Market, a treia cea mai mare piaţă de peşte din lume, se mută într-o clădire ultramodernă, cu patru etaje. Proiectul, gândit de 3XN Architects şi BVN, include spaţii turistice, dar şi facilităţi pentru comerţ angro. Cu un acoperiş unduitor dotat cu 350 de panouri solare, această clădire simbolizează un amestec armonios între funcţionalitate şi sustenabilitate.
La Expo 2025, Grand Ring va fi piesa centrală, o structură din lemn circulară, construită cu metode tradiţionale japoneze. Creată de Sou Fujimoto, clădirea temporară va combina estetică modernă cu tehnici arhitecturale străvechi, atrăgând peste 28 de milioane de vizitatori.
Cel mai amplu proiect de construcţie din istoria Universităţii Oxford, această clădire dedicată ştiinţelor vieţii unifică departamentele de psihologie experimentală, botanică şi zoologie. Proiectată de NBBJ, clădirea îmbină modernismul cu elemente tradiţionale de piatră pentru a reflecta moştenirea arhitecturală a universităţii.
Noul aeroport internaţional din Phnom Penh va deservi până la 30 de milioane de pasageri anual, devenind unul dintre cele mai mari şi mai verzi terminale din Asia de Sud-Est. Proiectul semnat de Foster + Partners include o fermă solară şi o structură susţinută de „copaci” din lemn.
Conceput de regretata Zaha Hadid, acest pod unic, susţinut de un singur stâlp de beton, va deveni cel mai lung pod asimetric cu cabluri din lume. Designul său minimalist şi estetic oferă un impact vizual redus asupra peisajului.
Sistemul de metrou din Riad, compus din şase linii şi 85 de staţii, va schimba complet modul în care capitala saudită funcţionează. Cu staţii proiectate de arhitecţi celebri, inclusiv Zaha Hadid Architects, proiectul combină funcţionalitatea cu spectaculosul.
Acest complex de birouri şi spaţii comerciale este unul dintre cele mai mari proiecte hibride din lemn din Europa. Conceput de BIG, clădirea include 844.000 de metri pătraţi de spaţii interioare şi terase verzi accesibile tuturor.