Studiu. Alimentaţia cu restricţie de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia

Studiu. Alimentaţia cu restricţie de timp ajută suferinzii de diabet de tip 2 să gestioneze glicemia
📅 2024-10-25

În loc să modifice ceea ce sau cât mănâncă, persoanele aplică doar restricţii de timp pentru mese, reducând astfel timpul dedicat consumului alimentar într-o fereastră de nouă ore zilnic.

Cercetarea, realizată pe un grup de 52 de persoane, a arătat că această metodă oferă rezultate similare în scăderea glicemiei precum dieta personalizată recomandată de un dietetician.

În cele două grupuri de studiu, persoanele au avut consultanţă timp de patru luni, urmând ca ulterior să-şi gestioneze alimentaţia pe cont propriu pentru două luni. După primele două luni, în ambele grupuri au fost observate îmbunătăţiri ale glicemiei, cu scăderi notabile ale indicelui HbA1c, un marker cheie al diabetului.

Participanţii din grupul de restricţie de timp au menţionat, de asemenea, că s-au adaptat cu uşurinţă şi au primit sprijin din partea familiei, iar unii au observat chiar şi îmbunătăţirea somnului.

Studiul confirmă că restricţia de timp pentru mese reprezintă o abordare simplă şi accesibilă pentru persoanele cu diabet de tip 2, având în vedere că multe persoane nu au acces la consilierea dietetică specializată.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Franţa vrea să introducă bilete de intrare pentru vizitarea Catedralei Notre-Dame din Paris

PSG va merge în instanţă după ce LFP a decis în favoarea lui Mbappe în disputa salarială

Paris St Germain îşi va duce disputa salarială cu Kylian Mbappe în instanţă după ce organismul de conducere al ligii franceze de fotbal (LFP) a decis vineri în favoarea căpitanului Franţei.

Ursula von der Leyen va oferi Bosniei un ajutor pentru inundaţii de 20 de milioane de euro

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis vineri că va oferi un pachet de sprijin pentru Bosnia în urma inundaţiilor recente, în timp ce ţara balcanică se luptă cu reformele necesare pentru a avansa spre aderarea la Uniunea Europeană, potrivit AP News.

Olanda anunţă reguli stricte pentru a combate migraţia: reintroduce controalele la frontieră şi limitează durata de valabilitate a permiselor de azil

UE se pregăteşte pentru o victorie a lui Donald Trump. Întoarcerea lui Trump la Casa Albă „ar avea un impact uriaş în Europa”

Şase candidaţi au pază SPP pe perioada campaniei electorale

Şase candidaţi au solicitat, până în prezent, şi le este asigurată protecţia prin Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

UE ajută Moldova cu securitatea cibernetică pe durata alegerilor prezidenţiale. Experţi din opt state membre au fost trimişi la Chişinău

Coreea de Nord spune că trimiterea militarilor, dacă e adevărată, respectă normele internaţionale

Studiu ASE: 1 leu cheltuit prin carduri de masă generează 2,63 lei suplimentari în PIB

Biletele de valoare continuă să aibă un rol semnificativ în economie, generând venituri suplimentare la bugetul de stat, stimulând consumul şi contribuind la creşterea PIB, 1 leu cheltuit pe carduri de masă de exemplu generând 2,63 lei suplimentari pentru PIB, arată un studiu realiz...

UE şi China, „dezacorduri majore” cu privire la importurile de maşini electrice

Există încă „dezacorduri majore” privind negocierile dintre Uniunea Europeană şi China pentru a evita suprataxele UE pentru importurile de maşini electrice, a declarat vineri comisarul european pentru comerţ, Valdis Dombrovskis, citat de AFP.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.