BEC anunţă că datele privind prezenţa populaţiei la vot vor fi colectate şi prezentate în timp real

BEC anunţă că datele privind prezenţa populaţiei la vot vor fi colectate şi prezentate în timp real
📅 2024-07-06

Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024 (BEC) a adoptat în şedinţa din data de 28 mai 2024 „o Hotărâre referitoare la asigurarea informării opiniei publice privind prezenţa la vot şi rezultatele alegerilor din data de 9 iunie 2024”.

Astfel, statisticile privind prezenţa la vot vor fi prezentate în timp real.

„Colectarea datelor privind prezenţa populaţiei la vot se va face în timp real, prin intermediul Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV). În ziua votării, informarea opiniei publice privind prezenţa populaţiei la vot se va face în timp real, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente - https://prezenta.roaep.ro/ pentru fiecare secţie de votare, a numărului de alegători care figurează în SIMPV că s-au prezentat la vot, pe fiecare scrutin în parte”, a anunţat Biroul Electoral Central.

Statisticile vor fi detaliate.

„În ziua votării, în fiecare oră, pe pagina de internet https://prezenta.roaep.ro/, vor fi afişate următoarele informaţii sintetice, pe fiecare tip de scrutin: comuna/oraşul/municipiul/sectorul şi judeţul/municipiul Bucureşti; numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot, defalcat pe tip de scrutin, vârste, gen, rural şi urban; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale permanente; numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale suplimentare; numărul alegătorilor care au votat pe copiile de pe listele electorale complementare şi speciale; numărul alegătorilor care au votat cu urna specială”, a mai anunţat BEC.

În ziua alegerilor, BEC va asigura aducerea la cunoştinţă publică a informaţiilor sintetice privind prezenţa la vot la următoarele ore: 10:30, 13:30, 16:30, 19:30 şi 22:30.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Olanda a învins Turcia şi va juca împotriva Angliei în semifinalele Euro 2024

Spaniolul Pedri va rata restul Campionatului European din cauza unei accidentări la genunchi

Mijlocaşul spaniol Pedri va rata restul Campionatului European de fotbal din Germania după ce a suferit o leziune a ligamentelor genunchiului stâng, în debutul victoriei dramatice obţinută de echipa sa vineri, cu 2-1, în sferturile de finală împotriva echipei gazdelor turneului. ...

Peru, credit de 300 de milioane de euro de la banca germană KfW pentru transformarea digitală

Guvernul din Peru a declarat sâmbătă că va primi un credit de până la 300 de milioane de euro de la banca germană KfW Development Bank pentru a cheltui pe un program de transformare digitală, scrie Reuters.

Medvedev învinge ploaia şi pe Struff pentru a ajunge în turul patru la Wimbledon

Regatul Unit caută o poziţie echilibrată privind Israel şi Gaza, afirmă noul ministru de externe

Marea Britanie doreşte o poziţie echilibrată cu privire la războiul din Orientul Mijlociu şi va folosi eforturile diplomatice pentru a se asigura că se ajunge la o încetare a focului şi că ostaticii deţinuţi de grupul militant palestinian Hamas sunt eliberaţi, a declarat David Lammy...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..