Cum va fi iarna 2024-2025? Unul dintre cele mai precise servicii a lansat prognoza. Iată cum va fi afectată cererea de gaz

Cum va fi iarna 2024-2025? Unul dintre cele mai precise servicii a lansat prognoza. Iată cum va fi afectată cererea de g
📅 2024-11-11

Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice estimează o probabilitate de cel puţin 60% ca nordul Europei şi Mediterana să înregistreze temperaturi peste medie între decembrie şi februarie. Restul continentului are între 40% şi 50% şanse de a depăşi temperaturile medii istorice măsurate în ultimele trei decenii.

 

Conform perspectivelor sezoniere actualizate luni, nicăieri în Europa nu se preconizează temperaturi sub medie pentru acest sezon.

Iarnă Europa. Şanse de a depăşi temperaturile medii istorice măsurate în ultimele trei decenii

 

Estimările Copernicus, considerate unele dintre cele mai bune, sunt utilizate de agricultori, asigurători şi companii de utilităţi pentru a ajuta la adaptarea la condiţiile aşteptate.

 

Temperaturile anormal de ridicate ar putea reduce cererea de gaze în timpul sezonului de vârf al încălzirii în Europa, aşa cum au contribuit deja la acest lucru în timpul celor două ierni anterioare, relatează Bloomberg.

 

Comercianţii urmăresc îndeaproape condiţiile meteorologice din preajma sfârşitului de an, când expiră un acord de tranzit care reglementează fluxurile de combustibil rusesc prin Ucraina. Ţări precum Austria, Ungaria şi Slovacia au continuat să se bazeze pe gazul rusesc pentru a-şi acoperi cea mai mare parte a cererii.

 

În timp ce sfârşitul acordului de tranzit ar putea afecta eforturile lor de stocare anul viitor, temperaturile mai blânde ar trebui să contribuie la menţinerea preţurilor la gaze pentru moment. 

 

Potrivit Copernicus, alte pieţe de încălzire cu gaz, cum ar fi Japonia şi nord-estul SUA, se confruntă cu o probabilitate de 70% până la 100% de temperaturi semnificativ mai ridicate în perioada decembrie-februarie. Acest lucru ar reduce concurenţa pentru transporturile de gaze naturale lichefiate.

 

Datele sugerează, de asemenea, că unele părţi ale Norvegiei, Suediei, Finlandia şi ţărilor baltice au între 40% şi 50% şanse de a avea mult mai multă ploaie şi zăpadă decât de obicei, contribuind la creşterea perspectivelor hidroenergetice ale regiunii.

 

„Precipitaţiile sunt cel mai probabil sub medie în părţile sud-vestice şi peste medie în nord-estul continentului”, a raportat Copernicus.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Premieră. O clonă a devenit mamă. Doi pui de dihor s-au născut dintr-o specie considerată dispărută

Preşedinta Georgiei solicită organizarea unor noi alegeri legislative, după scrutinul contestat

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabishvili, a cerut luni organizarea unor noi alegeri legislative după victoria din octombrie a partidului de guvernământ Visul Georgian, denunţată drept frauduloasă de către opoziţie, potrivit AFP.

Reuters: Ce consecinţe ar avea o nouă preşedinţie Trump asupra Pentagonului

Cum va fi iarna 2024-2025? Unul dintre cele mai precise servicii a lansat prognoza. Iată cum va fi afectată cererea de gaz

Previziunile climatice arată că europenii se aşteaptă la o nouă iarnă mai blândă decât de obicei, ceea ce ar putea contribui la reducerea cererii de gaze naturale.

Marii jucători din tehnologie fac investiţii astronomice în inteligenţă artificială

Marile companii de tehnologie care s-au impus şi în segmentul AI îşi propun să fie principalii jucători globali în domeniu şi se pare că, până acum, se descurcă destul de bine.

Banca Transilvania a obţinut un câştig de 675 milioane de lei din achiziţia OTP Bank

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, arată în raportul rezultatelor financiare că a obţinut un câştig de 675 mil. lei, neimpozabil, din achiziţia OTP Bank, acesta fiind determinat ca diferenţă între preţul plătit şi partea din valoarea justă a act...

Israelul semnalează „progrese” privind încetarea focului în Liban

Ministrul israelian de Externe, Gideon Saar, a declarat că au existat „progrese” privind încetarea focului în Liban, unde armata israeliană a lansat o ofensivă militară majoră împotriva mişcării islamiste Hezbollah, la mijlocul lunii septembrie.

Când va intra în circulaţie primul tren nou achiziţionat în România? Răspunsul lui Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă că în jurul datei de 20 noiembrie va fi pus în circulaţie primul tren nou achiziţionat în România „de vreo 25 de ani”.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Frig până pe 16 noiembrie, încălzire de câteva zile, apoi răcire şi ploi în toată ţara până pe 24

Odobescu, despre aderarea la Schengen cu frontierele terestre: discuţiile evoluează pozitiv

Tema aderării României la Schengen şi cu frontierele terestre „este un obiectiv prioritar pe agenda României şi al MAE şi considerăm că discuţiile evoluează pozitiv”, spune ministrul de externe, Luminiţa Odobescu.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.