The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord
📅 2024-10-05

Potrivit unui raport publicat de The Times pe 4 octombrie, jumătate din toate obuzele de artilerie utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord, conform surselor de informaţii occidentale citate de The Kyiv Independent. Se estimează că în fiecare an sunt livrate aproximativ 3 milioane de obuze din Phenian către Moscova, deşi o mare parte dintre acestea ar putea fi defecte.

Cu toate acestea, numărul impresionant de obuze livrate a avut un rol crucial în avansurile lente ale Rusiei în estul Ucrainei, cum ar fi captura recentă a oraşului Vuhledar din regiunea Doneţk. Pe măsură ce stocurile de muniţie ale Rusiei scad din cauza utilizării extinse în Ucraina, Coreea de Nord devine principalul furnizor extern de arme al Rusiei.

În august, agenţia sud-coreeană Yonhap a raportat că Coreea de Nord a trimis containere către Rusia, care ar putea conţine peste 6 milioane de obuze de artilerie. În schimbul acestor muniţii, Rusia ar fi oferit Coreei de Nord tehnologie pentru desfăşurarea sateliţilor spioni, precum şi tancuri şi avioane.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Marcel Ciolacu a inspectat din nou zonele inundate din Galaţi: speranţa a renăscut

Armata israeliană a distrus mai multe depozite de arme şi tuneluri ale Hezbollah din Liban

Trump se întoarce în Pennsylvania, locul tentativei de asasinat: Să ne terminăm discursul

Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe construirea primelor elemente ale liniilor de apărare consolidate la graniţele cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului 2024, a declarat un ministru adjunct al apărării, citat de Reuters.

Constatarea Marinei Regale: femeile din serviciul submarinelor, supuse misoginismului şi intimidării

Femeile din Serviciul de submarine au fost victime ale misoginismului, intimidării şi altor comportamente inacceptabile, a constatat o investigaţie a Marinei Regale, citată de BBC.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..