Regatul Unit caută o poziţie echilibrată privind Israel şi Gaza, afirmă noul ministru de externe

Regatul Unit caută o poziţie echilibrată privind Israel şi Gaza, afirmă noul ministru de externe
📅 2024-10-05

Noul ministru de externe David Lammy a declarat pentru Reuters că Marea Britanie doreşte o poziţie echilibrată cu privire la războiul din Orientul Mijlociu şi va folosi eforturile diplomatice pentru a se asigura că se ajunge la o încetare a focului şi că ostaticii deţinuţi de grupul militant palestinian Hamas sunt eliberaţi.

Lammy se află într-o vizită în Germania, prima sa călătorie internaţională după victoria zdrobitoare a Partidului Laburist în alegerile britanice de vineri, care au pus capăt unui guvern conservator de 14 ani şi l-au propulsat pe Keir Starmer la putere în calitate de prim-ministru.

„A venit timpul ca Regatul Unit să se reconecteze cu lumea exterioară”, a declarat Lammy într-un interviu acordat la Berlin.

„Vreau să revin la o poziţie echilibrată cu privire la Israel şi Gaza. Am fost foarte clari că vrem să vedem o încetare a focului ... Vrem să vedem ostaticii scoşi”.

El a adăugat: „Luptele trebuie să înceteze, ajutorul trebuie să ajungă şi voi folosi toate eforturile diplomatice pentru a mă asigura că vom ajunge la acea încetare a focului”.

Lammy nu a oferit detalii.

Partidul Laburist a suferit eşecuri electorale semnificative în zonele cu populaţie musulmană numeroasă la alegerile de vineri, pe fondul nemulţumirilor legate de poziţia sa privind războiul din Gaza, în ciuda unei victorii zdrobitoare la votul parlamentar. Eforturile de a asigura o încetare a focului şi eliberarea ostaticilor în Gaza au luat amploare vineri, după ce Hamas a făcut o propunere revizuită privind termenii unui acord, iar Israelul a declarat că negocierile vor continua săptămâna viitoare.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Polonia va începe să consolideze apărarea din nord-est până la sfârşitul anului

Polonia va începe construirea primelor elemente ale liniilor de apărare consolidate la graniţele cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului 2024, a declarat un ministru adjunct al apărării, citat de Reuters.

Constatarea Marinei Regale: femeile din serviciul submarinelor, supuse misoginismului şi intimidării

Femeile din Serviciul de submarine au fost victime ale misoginismului, intimidării şi altor comportamente inacceptabile, a constatat o investigaţie a Marinei Regale, citată de BBC.

Descoperiri ştiinţifice demne de premiul Nobel care încă aşteaptă recunoaşterea

Războiul din Ucraina, ziua 955. The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord / Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit să conducă Hezbollah, a fost ucis

Israelul a confirmat că Hashem Safieddine, favorit pentru a-i succeda secretarului general al Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost ucis joi într-un atac israelian în Beirut, potrivit Haaretz.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..