ONU cere calmarea tensiunilor la graniţa dintre Liban şi Israel

ONU cere calmarea tensiunilor la graniţa dintre Liban şi Israel
📅 2024-09-20

Forţele de menţinere a păcii ale ONU din Liban au cerut încetarea imediată a tensiunilor, în contextul în care ostilităţile continuă la frontiera libanez-israeliană vineri, scrie Reuters.

Armata israeliană a declarat că a lovit joi sute de lansatoare de rachete Hezbollah pregătite să tragă spre Israel, aceasta fiind considerată cea mai puternică ofensivă de la începutul ostilităţilor în octombrie anul trecut.

Conflictul, amplificat de războiul din Gaza, a atins un nou apogeu săptămâna aceasta, cu un atac fără precedent asupra echipamentelor de comunicaţie ale Hezbollah, în urma căruia au murit 37 de persoane şi au fost rănite mii.

UNIFIL a raportat o intensificare a ostilităţilor în ultimele 12 ore pe Linia Albastră, care delimitează graniţa dintre Liban şi Israel.

Atacurile israeliene au vizat vineri cel puţin trei sate din sudul Libanului, iar Hezbollah a anunţat că a lansat o rachetă ghidată împotriva unei poziţii israeliene în Metula.

Conflictul dintre Israel şi Hezbollah, cel mai grav de la războiul din 2006, a făcut ca zeci de mii de persoane să-şi părăsească locuinţele pe ambele părţi ale frontierei.

Îngrijorările privind o escaladare a conflictului continuă să crească, iar Statele Unite au avertizat toate părţile din Orientul Mijlociu să evite o escaladare suplimentară.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

ONU cere calmarea tensiunilor la graniţa dintre Liban şi Israel

ONU solicită calmarea conflictului, având în vedere cele mai recente atacuri israeliene asupra Hezbollah.

Războiul din Ucraina, ziua 940. Ursula von der Leyen vizitează Kievul pentru a aborda provocările energetice ale Ucrainei/ Comandanţii ruşi au avertizat despre incursiunea ucraineană în Kursk cu luni înainte, dezvăluie documente confiscate / SUA impune sancţiuni entităţilor ruse care sprijină activităţile ilicite ale Coreei de Nord

Ciolacu, despre candidatura lui Iohannis la parlamentare: Este corect ca orice om să poată candida

Marcel Ciolacu – Anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România

Premierul Marcel Ciolacu face o vizită în Oradea, unde a participat la inaugurarea fabricii Nokian Tyres, o investiţie de 650 de milioane de euro. Ciolacu a subliniat că „anul viitor vom putea cumpăra anvelope produse în România".

Sinistraţii din Galaţi au început să primească prima tranşă de bani de la Guvern

Un prim ajutor de urgenţă al Guvernului, în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare gospodărie afectată de inundaţiile din judeţul Galaţi, a început deja să fie acordat, anunţă, vineri, Consiliul Judeţean.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..