Israelul nu a dat nicio asigurare că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului

Israelul nu a dat nicio asigurare că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului
📅 2024-10-05

Oficialul a adăugat că este „foarte greu de spus” dacă Israelul va folosi aniversarea atacurilor Hamas din 7 octombrie pentru a riposta.

„Sperăm şi ne aşteptăm să vedem puţină înţelepciune, precum şi putere, dar, după cum ştiţi, nu există garanţii”, a declarat oficialul când a fost întrebat de CNN dacă Israelul a asigurat SUA că siturile nucleare ale Iranului nu sunt pe masă.

Oficialii americani şi-au exprimat sprijinul pentru răspunsul Israelului la atacul cu rachete al Iranului de la începutul acestei săptămâni, mai mulţi oficiali afirmând public că trebuie să existe consecinţe. În acelaşi timp, oficialii şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la o conflagraţie regională, în contextul în care se confruntă cu un Orient Mijlociu din ce în ce mai volatil.

Preşedintele Joe Biden a declarat la începutul acestei săptămâni că SUA nu ar sprijini Israelul care vizează programul nuclear al Iranului.

„Dacă aş fi în locul lor, m-aş gândi la alte alternative decât lovirea câmpurilor petroliere”, a declarat Biden la o conferinţă de presă vineri.

De asemenea, oficialii americani nu au încă informaţii clare cu privire la momentul în care răspunsul Israelului va fi decis sau pus în aplicare. Preşedintele a declarat vineri că Israelul „nu va lua o decizie imediat”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

Parte din Pachetul Mobilitate 1, care dezavantaja transportatorii români, suspendată de CJUE

Curtea Europeană de Justiţie a suspendat din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare. Această măsură dezavantaja transportatorii români. Fostul ministru Lucian Bode a criticat măsura şi acum ...

Iohannis a decorat mai multe şcoli româneşti de Ziua Mondială a Educaţiei

A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii, spune preşedintele României,Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a Educaţiei. El a semnat mai multe decrete prin care a decorat şcoli româneşti. Cinci şcoli au primit cea mai înaltă distincţie, între ...

Războiul din Ucraina, ziua 955. Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

Un lider din aripa armată a Hamas a fost ucis într-un atac israelian asupra nordului Libanului

Saeed Atallah, un lider al brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas, a fost ucis împreună cu trei membri ai familiei sale într-un atac al Israelului asupra nordului Libanului, potrviit presei afiliate Hamas, citate de Reuters.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..