Parte din Pachetul Mobilitate 1, care dezavantaja transportatorii români, suspendată de CJUE

Parte din Pachetul Mobilitate 1, care dezavantaja transportatorii români, suspendată de CJUE
📅 2024-10-05

„Mă bucură decizia Curţii Europene de Justiţie care a dat dreptate României suspendând din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare. În anul 2020, în cel mai greu an pentru transportul de marfă din România ca urmare a efectelor pandemiei, a mai venit o lovitură pentru transportatorii români prin adoptarea de către Parlamentul European a pachetului Mobilitate 1 care îi discrimina şi dezavantaja pe transportorii din estul Europei. Încă din perioada negocierilor acestui pachet legislativ poziţia României a fost una fermă şi corectă, interesul nostru ca stat fiind să protejăm transportatorii români pe piaţa transporturilor rutiere din Uniunea Europeană”, a spus, sâmbătă, Lucian Bode, care a fost ministru al Transporturilor.

Acum, decizia CJUE este „o victorie a tuturor celor care, începând cu anul 2020, sub guvernarea liberală, de când am iniţiat această acţiune, în calitate de ministru al transporturilor, au continuat-o şi au dus-o la bun sfârşit obţinând o decizie favorabilă României”.

În decembrie 2019, Lucian Bode, în calitate de ministru, şi-a exprimat dezamăgirea şi a prevăzut disfuncţionalităţi în lanţurile de aprovizionare europene, fragmentarea pieţei transporturilor şi creşterea netă a emisiilor din transporturi.

„În forma actuală, prevederile acestui Pachet de iniţiative Mobilitate I vor avea un impact sever asupra transportatorilor români, a economiei naţionale şi europene şi a climei, din perspectiva emisiilor de CO2 din transportul rutier. Sunt aspecte ce nu sunt corect reglementate, astfel încât Pachetul Mobilitate I să prevadă măsuri echitabile tuturor transportatorilor din Europa. Trebuie accentuată nevoia de unitate pe piaţa europeană şi nu de diviziune între statele periferice din punct de vedere geografic si cele din centrul Europei", a declarat la acea vreme Lucian Bode.

Acesta a adăugat că legislaţia europeană ar trebui să vizeze valori ale Uniunii Europene precum siguranţa şi securitatea rutieră, îmbunătăţirea mediului de lucru pentru şoferi şi reducerea emisiilor climatice.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Ciolacu: Preşedintele ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile

Premierul Marcel Ciolacu spune că preşedintele României ar trebuie să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a făcut în ultimii 10 ani, pentru că „oricum se va afla”.

Războiul din Ucraina, ziua 955. The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord / Polonia, pregătită să antreneze voluntari pentru Legiunea Ucraineană / Pierderi masive ale trupelor ruseşti de elită lângă Vuhledar

The Times: Jumătate din obuzele utilizate de Rusia în Ucraina provin din Coreea de Nord

Parte din Pachetul Mobilitate 1, care dezavantaja transportatorii români, suspendată de CJUE

Curtea Europeană de Justiţie a suspendat din Pachetul Mobilitate 1 obligaţia întoarcerii vehiculului la unul dintre centrele operaţionale în termen de 8 săptămâni de la plecare. Această măsură dezavantaja transportatorii români. Fostul ministru Lucian Bode a criticat măsura şi acum ...

Iohannis a decorat mai multe şcoli româneşti de Ziua Mondială a Educaţiei

A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii, spune preşedintele României,Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a Educaţiei. El a semnat mai multe decrete prin care a decorat şcoli româneşti. Cinci şcoli au primit cea mai înaltă distincţie, între ...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..