Consilierii lui Trump promit unitate în privinţa securităţii în timpul tranziţiei

Consilierii lui Trump promit unitate în privinţa securităţii în timpul tranziţiei
📅 2024-11-25

Waltz, congresman republican numit de Trump în funcţia de consilier pentru securitate naţională după preluarea mandatului la 20 ianuarie, a declarat că poartă discuţii cu omologul său din administraţia Biden, Jake Sullivan, în timp ce Statele Unite se confruntă cu o escaladare a războiului din Ucraina şi cu ostilităţi continue în Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

„Pentru adversarii noştri de acolo care cred că acesta este un moment de oportunitate, că pot juca o administraţie împotriva celeilalte, se înşeală”, a declarat Waltz, apropiat al lui Trump, la Fox News.

„Suntem mână în mână”, a adăugat Waltz. „Suntem o singură echipă cu Statele Unite în această tranziţie”.

Trump s-ar putea confrunta cu un proces dificil de confirmare de către Senat a altor persoane de top din domeniul securităţii naţionale, considerate lipsite de experienţă sau cu alte defecte, inclusiv Tulsi Gabbard, o fostă membră democrată a Congresului, care a fost aleasă ca şef al serviciilor de informaţii, şi Pete Hegseth, un fost prezentator Fox News, nominalizat pentru a conduce Departamentul Apărării.

Alegerea iniţială a lui Trump pentru funcţia de procuror general al SUA, Matt Gaetz, s-a retras săptămâna trecută în faţa opoziţiei Senatului cu privire la acuzaţiile de consum ilicit de droguri şi trafic sexual.

În ciuda îngrijorărilor parlamentarilor cu privire la persoanele nominalizate de Trump, senatorul John Barrasso a declarat în cadrul unui interviu separat acordat emisiunii „Fox News Sunday” că republicanii îşi propun să confirme rapid majoritatea membrilor cabinetului Trump, astfel încât aceştia să fie în funcţie imediat după preluarea mandatului, pe 20 ianuarie.

„Este esenţial pentru noi, cei din Senat, să ne asigurăm că, în prima zi, preşedintele Trump şi-a confirmat echipa de securitate naţională”, a declarat Barrasso, care va fi al doilea republican când partidul său va prelua controlul asupra Camerei în ianuarie.

Waltz a declarat că viitoarea administraţie Trump este pregătită să colaboreze cu aliaţii europeni ai NATO şi cu alţii pentru a pune capăt a ceea ce el a numit o escaladare a conflictului din Ucraina, unde forţele ruse au început să utilizeze o nouă rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune.

„Este doar un măcinător de carne absolut de oameni şi personal pe acel front. Seamănă mai degrabă cu războiul de tranşee din Primul Război Mondial”, a declarat Waltz, subliniind necesitatea de a începe negocierile.

„Ceea ce trebuie să discutăm este cine stă la masă, dacă este un acord, un armistiţiu, cum să aducem ambele părţi la masă şi apoi care este cadrul unei înţelegeri”, a spus Waltz. „La asta vom lucra cu această administraţie până în ianuarie şi după aceea”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia

Candidatul independent Călin Georgescu conduce primul tur al alegerilor prezidenţiale din România. Georgescu este rezervat cu privire la apartenenţa României la NATO şi a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia, scrie Agenţia rusă de ştiri TASS.

Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%. Nicuşor Dan: Vreau să mulţumesc bucureştenilor care au venit în număr aşa de mare la referendum

Consilierii lui Trump promit unitate în privinţa securităţii în timpul tranziţiei

Copii pe reţele sociale: Cum vrea Australia să protejeze viaţa privată

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a declarat luni că reţelele de social media vor fi obligate să distrugă datele personale utilizate pentru a verifica vârsta utilizatorilor, ca parte a ceea ce guvernul consideră a fi o interdicţie privind utilizarea serviciilor de către copiii...

Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"

Agenţia rusă de presă Ria Novosti a relatat pe canalele sale rezultatele alegerilor in România.

Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Călin Georgescu e pe primul loc. Diferenţă dintre Ciolacu şi Lasconi a scăzut din nou: sub 7500 de voturi. Mai sunt de numărat câteva zeci de secţii din Bucureşti, Marea Britanie, SUA şi Canada

Cum a votat Diaspora pentru preşedintele României. Mai sunt de numărat voturi în SUA şi Canada

Mai sunt de numărat voturi în Statele Unite ale Americii şi în Canada, luni dimineaţa. Nici în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord nu au fost centralizate toate secţiile. Diaspora a votat masiv în favoarea independentului Călin Georgescu.

Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe

Judeţe în care „defila” PNL la alegeri au fost câştigate de independentul Călin Georgescu la scurtinul prezidenţial. Kelemen Hunor (UDMR) a câştigat 5 judeţe, dintre care unul cu peste 80%.

Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi

Marcel Ciolacu (PSD) şi Elena Lasconi (USR) se bat în continuare pentru locul doi la primul tur al alegerilor prezidenţiale, între ei fiind circa 43.000 de voturi, după numărarea voturilor din 99,07% din secţiile de votare. Independentul Călin Georgescu este pe primul loc.

Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii

În judeţul Timiş au fost centralizate datele din toate cele 619 de secţii de votare. Pe primul loc este Elena Lasconi (USR), pe doi e candidatul independent Călin Georgescu, iar pe trei e George Simion (AUR).

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.