China foloseşte supraproducţia pentru a domina pieţele globale, avertizează Casa Albă

China foloseşte supraproducţia pentru a domina pieţele globale, avertizează Casa Albă
📅 2024-10-18

Daleep Singh, consilier pe probleme de securitate naţională pentru economie internaţională, a declarat că gigantul asiatic a acumulat o putere de piaţă din ce în ce mai mare pe care o foloseşte pentru a exercita o influenţă economică şi geopolitică, iar Washingtonul consideră costurile inacceptabile.

„Deci aceasta este problema, şi nu este abstractă. O puteţi vedea în cifre”, a declarat Singh la un eveniment, transmite Reuters. „Ei sunt o mare excepţie şi trebuie să facem ceva în această privinţă”.

Datele au arătat că China are o supracapacitate semnificativă în raport cu cererea proiectată de vehicule electrice, baterii sau semiconductori, a spus Singh, menţionând că producătorii chinezi raportează „pierderi persistente”.

„Asistăm la un nivel şi o rată de creştere de neegalat a subvenţiilor Chinei şi ... uitaţi de cifre, uitaţi-vă la declaraţiile lor publice de a domina sectoarele cheie”, a spus Singh la eveniment, cu o săptămână înainte ca oficialii financiari din întreaga lume să se reunească la Washington pentru reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

Singh a declarat că „un număr tot mai mare de ţări”, inclusiv Brazilia, India, Africa de Sud şi Uniunea Europeană, încep să considere supracapacitatea industrială drept o problemă majoră, la fel ca SUA, adăugând că China foloseşte producţia pentru a obţine dominaţie într-o serie de sectoare.

„China inundă sectoarele strategice cu o ofertă care depăşeşte cu mult ceea ce cererea globală poate absorbi în mod plauzibil şi, prin urmare, elimină concurenţa”, a spus el.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

China foloseşte supraproducţia pentru a domina pieţele globale, avertizează Casa Albă

Statele Unite vor utiliza instrumente restrictive precum tarifele pentru a contracara practica Chinei de a produce mult mai multe bunuri decât are nevoie pentru a domina pieţele globale, a declarat joi oficialul Casei Albe Daleep Singh.

Uniunea Europeană susţine decizia Poloniei de a suspenda temporar dreptul la azil pentru migranţii care vin din Rusia sau Belarus

ÎPS Teodosie le spune oamenilor să nu asculte de doctori în zilele de post. „Medicul nu are o pregătire duhovnicească”/ "Mâncarea de dulce are toxine şi vă face mai rău”

IPS Teodosie a fost întrebat joi, într-o emisiune de la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la preot să mănânce "dulce" ( n.r produse din/cu lapte, carne, ouă) în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat de către medic să s...

Meta colaborează cu o companie de la Hollywood pentru a testa un model de AI care generează filme

Meta, compania-mamă a Facebook, a declarat joi că a făcut echipă cu Blumhouse Productions, compania hollywoodiană din spatele unor filme de groază populare precum „The Purge” şi „Get Out”, pentru a testa noul său model video de inteligenţă artificială generativă numit Movie Gen, rel...

Macron îi acuză pe miniştrii şi jurnaliştii francezi de divulgarea comentariilor sale despre Israel

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a acuzat propriii miniştri şi jurnalişti de „lipsă de profesionalism” pentru divulgarea comentariilor controversate pe care le-a făcut despre Israel în cadrul unei şedinţe de guvern cu uşile închise, potrivit Politico.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.