Uniunea Europeană susţine decizia Poloniei de a suspenda temporar dreptul la azil pentru migranţii care vin din Rusia sau Belarus

Uniunea Europeană susţine decizia Poloniei de a suspenda temporar dreptul la azil pentru migranţii care vin din Rusia sa
📅 2024-10-18

„Rusia şi Belarus, sau orice altă ţară, nu pot fi lăsate să abuzeze de valorile noastre, inclusiv de dreptul la azil, şi să submineze democraţiile noastre”, se arată într-o declaraţie a celor 27 de lideri ai Uniunii Europene după reuniunea de la Bruxelles, conform Politico.

Declaraţia a reprezentat o victorie pentru Tusk, care a anunţat săptămâna trecută că Polonia va suspenda temporar dreptul la azil pentru migranţii care vin din Belarus. Fluxul de migranţi, a spus el, a fost orchestrat de Rusia ca parte a tacticilor de „război hibrid” menite să destabilizeze Polonia.

„Situaţiile excepţionale necesită măsuri adecvate”, se mai arată în declaraţie.

Tusk a dorit ca UE să susţină ideea că o ţară poate invoca motive de securitate ca justificare pentru suspendarea dreptului la azil şi a obţinut-o.

„Tocmai am venit de la o întâlnire cu cei mai importanţi lideri şi ceea ce am vrut să obţin, am obţinut”, a declarat Tusk jurnaliştilor.

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a lăudat discuţia dintre lideri ca fiind „în sfârşit mai realistă şi mai onestă în ceea ce priveşte migranţii şi solicitanţii de azil”, potrivit unui diplomat UE.

Reflectând un ton mai dur al liderilor UE cu privire la migraţie după o creştere a sprijinului pentru partidele de dreapta, declaraţia finală a solicitat, de asemenea, „acţiuni hotărâte la toate nivelurile pentru a facilita, creşte şi accelera returnările din Uniunea Europeană, utilizând toate politicile şi instrumentele UE relevante, inclusiv diplomaţia, dezvoltarea, comerţul şi vizele”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

ÎPS Teodosie le spune oamenilor să nu asculte de doctori în zilele de post. „Medicul nu are o pregătire duhovnicească”/ "Mâncarea de dulce are toxine şi vă face mai rău”

IPS Teodosie a fost întrebat joi, într-o emisiune de la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la preot să mănânce "dulce" ( n.r produse din/cu lapte, carne, ouă) în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat de către medic să s...

Meta colaborează cu o companie de la Hollywood pentru a testa un model de AI care generează filme

Meta, compania-mamă a Facebook, a declarat joi că a făcut echipă cu Blumhouse Productions, compania hollywoodiană din spatele unor filme de groază populare precum „The Purge” şi „Get Out”, pentru a testa noul său model video de inteligenţă artificială generativă numit Movie Gen, rel...

Macron îi acuză pe miniştrii şi jurnaliştii francezi de divulgarea comentariilor sale despre Israel

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a acuzat propriii miniştri şi jurnalişti de „lipsă de profesionalism” pentru divulgarea comentariilor controversate pe care le-a făcut despre Israel în cadrul unei şedinţe de guvern cu uşile închise, potrivit Politico.

Ruşii au atacat cu drone, în octombrie, regiunea Herson de aproximativ 1.500 de ori

Pe parcursul lunii septembrie, trupele ruse au atacat regiunea Herson cu drone de peste 2.700 de ori, iar de la începutul lunii octombrie, de încă aproximativ 1.500 de ori, relatează Ukrinform.

Biden efectuează o vizită de adio în Germania pentru a discuta cu liderii europeni despre războiul din Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.