Casa Albă reprogramează întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Casa Albă reprogramează întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington
📅 2024-04-27

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra deciziei sale şi a fost de acord ca întâlnirea să fie reprogramată. ,,Lucrăm acum cu ei pentru a găsi o dată convenabilă care, în mod evident, va funcţiona pentru ambele părţi", a spus ea, potrivit The Guardian.

După ce rezoluţia privind încetarea focului din Fâşia Gaza a fost adoptată, biroul lui Netanyahu a anulat vizita delegaţiei israeliene care era programată la Washington. Scopul întâlnirii prevedea o serie de discuţii despre operaţiunea militară planificată de Israel împotriva oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, căreia SUA i se opun, relevă sursa citată.

În ciuda adoptării rezoluţiei, bombardamentele şi luptele au continuat joi în Gaza, ţintele principale fiind unităţile medicale.

La începutul lunii martie, Benjamin Netanyahu a declarat că ofensiva armatei israeliene va continua inclusiv în oraşul Rafah, considerat ultimul spaţiu relativ sigur pentru refugiaţi.

Netanyahu a fost criticat aspru pe plan intern pentru modul în care a gestionat relaţiile cu cel mai important aliat militar şi diplomatic al Israelului, care a ajuns la un punct culminant după votul de luni din Consiliul de Securitate.

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Patru fugari au fost aduşi în ţară, în ultimele două zile, pentru executarea pedepselor

Discuţii despre Fâşia Gaza la Riad, în marja unei reuniuni a Forumului Economic Mondial

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi mai mulţi oficiali internaţionali se vor afla la Riad pentru discuţii menite să promoveze un acord de pace în Gaza, care vor avea loc în marja unei reuniuni a Forumului Economic Mondial, a declarat sâmbătă preşedintele Forumului.

Nicolae Ciucă, despre Iulian Dumitrescu: Nu există în acest moment aprobarea PNL pentru această candidatură

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a spus sâmbătă că nu există, în acest moment, aprobarea PNL pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu la preşedinţia CJ Prahova.

Războiul din Ucraina, ziua 794. SUA au anunţat un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Kiev / Forţele ruse încearcă să încercuiască oraşul Ceasiv Iar

FCSB-Farul, duelul primelor clasate în play-off-ul Superligii. Roş-albaştrii au nevoie de un punct pentru a câştiga titlul

Partida dintre FCSB şi Farul Constanţa, echipele plasate pe primele două locuri în play-off-ul Superligii de fotbal, este programată sâmbătă, de la ora 20.30.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..