Ion Cristoiu: Cînd partidele cer o „ofensivă rusească“

Ion Cristoiu: Cînd partidele cer o „ofensivă rusească“
📅 2024-12-16

Anticomunismul feroce de după 1989, promovat deseori chiar de comunişti vopsiţi în culori democratice sau de fii nomeklaturiştilor, a avut printre victime şi Istoria.

Trecutul din ultimii 50 de ani a fost rescris în aşa fel încît PNŢ şi PNL, angajate în bătălia pentru cucerirea puterii postdecembriste să apară ca victime ale P.C.R.

Aşa s-a făcut că un moment semnificativ din perioada 20 iunie 1944 – 12 octombrie 1944 să fie împins în plan secund sau chiar escamotat.

Alianţa PNŢ, PNL şi PSD cu Partidul Comunist Român în 20 iunie 1944 a fost alianţa clasei politice autohtone cu formaţiunea al cărui stăpîn – Armata Roşie – forţa Porţile Moldovei şubrezite deja de generalii care-l trădau pe Ion Antonescu pentru a-şi salva pielea.

Noua Coaliţie, care va rezista puţin după 23 august 1944 adoptă un Plan de răsturnare al Mareşalului pe care-l trimit la Ankara şi la Stockholm pentru a fi cunoscut de ruşi.

Planul cerea „o ofensivă sovietică pe frontul român“ pentru înlesnirea Loviturii de Stat împotriva Mareşalului.

În 1944, Finlanda lui Mannerheim se afla în aceeaşi situaţie ca şi România lui Antonescu.

La 9 iunie 1944, 20 de divizii de artilerie au lansat unul dintre cele mai devastatoare bombardamente din cel de-al doilea război mondial asupra fortificaţiilor finlandeze din istmul Karilia, 400 de avioane ruseşti bombardaseră, mai înainte, aceleaşi fortificaţii.

Prin spărtura produsă, 12 divizii de tancuri s-au năpustit asupra Finlandei, pentru a o cuceri militar.

După o lună de zile şi ceva, revenindu-şi, Armata finlandeză a reuşit să oprească tăvălugul rusesc înregistrînd în 21 iulie 1944 istoria victoriei de la Tali-Ihantala. Armata Roşie a fost blocată înainte de a atinge frontiera  dintre Finlanda şi Karelia impusă de URSS în 20 martie 1940, după Războiul de iarnă.

Conştient că Armata Roşie se va împotmoli pe acest front secundar, luîndu-i forţele de care avea nevoie pe direcţia principală – Moscova – Berlin – Stalin a acceptat în noaptea de 4 spre 5 septembrie 1944 încetarea focului.

Armistiţiul semnat în aceste condiţii la 19 septembrie 1944, deşi împovărător economic pentru Finlanda, a salvat ţara de la ceea ce ar fi mai rău:

Cucerirea de către Armata Roşie şi, prin asta, instaurarea dictaturii comuniste.

În Finlanda lui 1944 exista Opoziţie la Mareşalul Mannerheim.

Partidul Comunist Finlandez, asemenea Partidului Comunist Român, era în ilegalitate încă din anii ’20.

Şi PC Finlanda avea ca Stăpîn URSS.

Nici unei forţe politice din Finlanda nu i-a trecut prin cap să se alieze cu Partidul Comunist Finlandez pentru a se pune bine cu Stăpînul ajuns la graniţele ţării.

Să se alieze, cum au făcut, la noi, PNŢ, PNL şi PSD, pentru a cere, în sprijin, o ofensivă rusească asupra Finlandei.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Papa Francisc numeşte Ucraina şi Rusia „fraţi”. El a cerut, din nou, pacea între cele două ţări

Papa Francisc a descris Ucraina şi Rusia drept „fraţi” în timpul rugăciunii de duminică şi a făcut un nou apel la pace în războiul ruso-ucrainean, scrie The Kyiv Independent.

Serbia a folosit tehnologia unei firme israeliene pentru a spiona zeci de jurnalişti şi activişti

Bitcoin atinge un nou record şi ajunge la 106.000 dolari

Bitcoin a depăşit 106.000 dolari, ceea ce marchează o creştere de mai bine de 50% de la victoria lui Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie, scrie BBC.

A murit actriţa Jill Jacobson, cunoscută pentru „Star Trek” şi „Cine-i şeful?”

Jill Jacobson, cunoscută pentru rolul său din „Star Trek: The Next Generation”, a murit la 70 de ani, după o lungă suferinţă, scrie Deadline.

Apple ar avea în plan iPhone şi iPad pliabile

Apple ar lucra la un iPhone şi un iPad pliabil, cu lansări posibile în 2026, ceea ce marchează un pas important în inovaţia dispozitivelor mobile ale companiei, scrie TechCrunch.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital clinic multidisciplinar privat din România în care funcţionează un 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐢𝐫𝐢 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐞

ADVERTORIAL

Descinderi la o grupare suspectată de traficarea a 1.000 de migranţi prin România

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara fac luni 69 de percheziţii în mai multe judeţe la persoane acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Gruparea ar fi traficat prin România aproximativ 1.000 de migranţi.

Preşedintele Slovaciei face o declaraţie controversată: Pacea în Ucraina necesită pierderi teritoriale

Preşedintele Slovaciei, Peter Pellegrini, consideră că pacea în Ucraina ar implica acceptarea unor pierderi teritoriale şi cere negocieri imediate, scrie The Kyiv Independent.

Ion Cristoiu: Cînd partidele cer o „ofensivă rusească“

Războiul din Ucraina, ziua 1027. Ambasador ucrainean: „Sute” de soldaţi nord-coreeni luptă alături de Rusia în regiunea Kursk / Papa Francisc se referă la Ucraina şi Rusia ca la „fraţi”

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.