„Noua Capitală”, analiză imobiliare.ro: Valoarea locuinţelor HILS Development, apreciere peste zona Theodor Pallady în ultimii 4 ani

„Noua Capitală”, analiză imobiliare.ro: Valoarea locuinţelor HILS Development, apreciere peste zona Theodor Pallady în u
📅 2024-11-28

n ultimii patru ani, locuinţele HILS Development din zona Theodor Pallady au înregistrat o creştere substanţială a valorii, depăşind media zonei şi alte proiecte similare din Bucureşti, conform analizei „Noua Capitală”, realizată de HILS Development pe baza datelor Imobiliare.ro. Astfel, valoarea unui apartament de 2 camere din complexul HILS Pallady a crescut cu 42%, comparativ cu media zonei de 28% şi peste proiecte rezidenţiale similare din alte zone ale Capitalei, precum Aviaţiei, Berceni sau Titan.

În ultimii patru ani, zona Theodor Pallady a devenit tot mai atractivă, atât pentru clienţii care au achiziţionat locuinţe pentru uz personal, cât şi pentru cei interesaţi de investiţii imobiliare. Dezvoltarea infrastructurii, proximitatea metroului şi prezenţa unui pol comercial important au contribuit la creşterea semnificativă a cererii pentru apartamente noi, dar şi la aprecierea preţurilor de vânzare şi închiriere. HILS Development s-a implicat activ în transformarea acestei zone, iar prin cele şase proiecte rezidenţiale finalizate sau în construcţie, suntem mândri să afirmăm că am avut un rol esenţial în dezvoltarea sa”, spune Bogdan Bălaşa, General Manager HILS Development.

Dacă în ultimii ani bucureştenii au manifestat un interes general pentru locuinţe noi, astăzi criteriile de selecţie devin tot mai sofisticate. Calitatea locuirii, istoricul dezvoltatorului şi accesul la infrastructură sunt factori care cântăresc din ce în ce mai mult în decizia de cumpărare. Vedem, de exemplu, un interes crescut pentru zone precum Theodor Pallady, unde noile proiecte rezidenţiale şi investiţiile în infrastructură atrag tot mai mulţi cumpărători”, subliniază Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.

Interesul bucureştenilor pentru achiziţia de locuinţe noi destinate familiilor aproape s-a dublat în ultimii patru ani, situând Theodor Pallady printre cele mai atractive cartiere noi, cu o creştere de 94% în cererea de apartamente cu preţuri între 100.000 şi 150.000 euro. La fel de căutate în ultimii patru ani, în această categorie de preţ, au fost Drumul Taberei, Militari şi Politehnica.

În plus, cererea de locuinţe în zona de preţ 80.000-100.000 euro a crescut cu 63% în ultimii patru ani, plasând cartierul Pallady în topul preferinţelor potenţialilor cumpărători, alături de zone precum Drumul Taberei şi Berceni.

Apartamentul ca investiţie. Pe ce randament te poţi baza

Zona Theodor Pallady oferă unul dintre cele mai bune randamente imobiliare din Bucureşti, plasându-l în topul 3 al preferinţelor potenţialilor investitori imobiliari, cu un randament brut de 7,2% pentru apartamentele de 2 camere, depăşit doar de Berceni (7,3%) şi Militari (9,4%). Chiriile în zona Theodor Pallady au crescut semnificativ: pentru o garsonieră, costul mediu lunar este de 380 euro (+41% faţă de 2020), iar pentru un apartament de 2 camere, chiria este de 497 euro (+35%). Comparativ, cele mai mici randamente ale investiţiilor imobiliare în apartamente noi, de 2 camere, se înregistrau în Regie (5%), Politehnica şi Muncii (5,1%). Randamentul brut pentru un apartament similar în zona Theodor Pallady era de 6,8% în urmă cu 4 ani.

În cât timp poţi vinde un apartament nou în Bucureşti 

Un apartament nou din zona Theodor Pallady s-a vândut anul acesta într-un interval de 42 de zile, cu 17 zile mai rapid decât media zonelor analizate din Bucureşti şi cu 7 zile mai repede faţă de acum 4 ani. Preţurile de achiziţie pentru apartamentele de 2 camere au înregistrat o creştere de 28% în Theodor Pallady, atingând un preţ mediu de 83.000 euro în 2024. De altfel, Theodor Pallady se află în clasamentul zonelor cu cea mai scurtă perioadă de vânzare, alături de Regie (tot 42 de zile) şi Nicolae Grigorescu (33 de zile).

Cum au evoluat chiriile în Bucureşti în ultimii 4 ani

Chiriile au crescut semnificativ în Bucureşti în ultimii patru ani, atât în funcţie de zonă, cât şi în funcţie de tipul locuinţei, conform analizei „Noua Capitală” realizată de HILS Development utilizând datele puse la dispoziţie de Imobiliare.ro.

Cât costă un apartament nou în Bucureşti şi cum a evoluat preţul în ultimii 4 ani

Preţurile apartamentelor noi cu 2 camere au crescut în Bucureşti între 21% şi 116% faţă de 2020. Cele mai mici creşteri, de până la 25%, s-au înregistrat la locuinţele din zonele Bulevardul Basarabia (111.201 euro), Obor (120.995 euro) şi Berceni (74.000 euro). Creşterile maxime au fost în zonele Drumul Taberei (+116%), Gorjului (+65%) şi Regie (+62%), unde preţurile medii au ajuns la 112.000 euro (Drumul Taberei şi Gorjului) şi 145.000 euro (Regie).

În zona Theodor Pallady, preţul mediu al unui apartament de 2 camere a fost de 83.096 euro în 2024 cu 28% mai mult decât acum patru ani. Cele mai scumpe zone pentru astfel de apartamente rămân Muncii (157.808 euro), Aviaţiei (150.000 euro), Regie (145.000 euro) şi Politehnica (141.200 euro).

HILS Development şi impactul asupra zonei Theodor Pallady

HILS Development este o companie antreprenorială care deţine cel mai importat portofoliu rezidenţial din estul Bucureştiului, respectiv şase proiecte rezidenţiale de mari dimensiuni, care au potenţialul de a ajunge la o comunitate de 24.000 de locuitori. Trei proiecte sunt deja finalizate şi locuite: HILS Pallady, Splai şi Brauner. Pe termen lung, compania îşi propune să consolideze comunităţile din zona Theodor Pallady şi să finalizeze proiectele HILS Sunrise, Titanium şi Republica.

Explicaţii metodologice

Noua Capitală. Harta locuinţelor preferate de bucureşteni şi evoluţia noilor cartiere rezidenţiale dezvoltate în ultimii 4 ani” este o analiză realizată de HILS Development în colaborare cu Imobiliare.ro. Demersul prezintă evoluţia sectorului rezidenţial nou din Bucureşti, din ultimii patru ani (T1 2020 – T2 2024) pe mai multe seturi de date puse la dispoziţie de Imobiliare.ro: evoluţia preţului unui apartament nou de 2 camere, evoluţia cererii pentru apartamente noi în funcţie de zonă şi de două categorii de buget, durata de vânzare a unui apartament nou pe zone şi evoluţia faţă de T1 2020, piaţa chiriilor pe zone şi pe tipuri de locuinţe, aprecierea locuinţelor realizate de HILS Development în zona Pallady faţă de proiecte similare din Capitală. Randamentul brut inclus în analiză este calculat la nivelul trimestrului 2 din 2024 şi reprezintă câ­ştigul pe care un proprietar îl obţine prin închiriere, raportat la valoarea chiriei medii înregistrate în T2 2024 ş­i la costul mediu actual de achiziţie a unui apartament nou de 2 camere, aferent aceluiaşi trimestru.

Infograficele complete aferente analizei Noua Capitală sunt disponibile AICI.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

Mihai Peca, ECDL: Certificările în domeniul inteligenţei artificiale nu vor mai fi o necesitate, ci o obligativitate. Este o piaţă într-o permanentă dinamică

CCR calls for recount of votes from first round of presidential elections

The Constitutional Court of Romania (CCR) has decided to recheck and recount all ballot papers containing the valid and invalid votes cast in the elections for the office of President of Romania on November 24, 2024

”It is absolutely impossible...” - Toni Greblă on the recount of the presidential elections

The President of the Permanent Electoral Authority (AEP) has reacted strongly to the decision of the Constitutional Court of Romania (CCR) to request a recount of the votes from the first round of the presidential elections of November 24, 2024.

Nicuşor Bancu îşi prelungeşte contractul cu Universitatea Craiova până în 2028

Universitatea Craiova a anunţat joi, înaintea derby-ului cu CFR Cluj, că Nicuşor Bancu, căpitanul echipei, a semnat un nou contract valabil până în 2028, continuându-şi astfel cariera în alb-albastru.

„Este absolut imposibil...” – Toni Greblă despre renumărarea voturilor de la alegerile prezidenţiale

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a reacţionat ferm în legătură cu decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) de a solicita renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie 2024.

Haosul de pe scena politică evaporă 3 mld. lei de la Bursa de Valori în câteva ore

Prima reacţie a USR după decizia şoc a CCR de a renumăra toate voturile din turul 1: Se pare că nişte oameni vor să rămână agăţaţi de putere cu orice preţ

În momentul acesta, se pare că nişte oameni vor să rămână agăţaţi de putere cu orice preţ, chiar cu preţul democraţiei, susţine Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR, după decizia CCR privind renumărarea voturilor.

Formula 1 - Marele Premiu al Qatarului ar putea decide şi titlul la echipe

Penultimul mare premiu al sezonului 2024 de Formula 1 va avea loc pe circuitul Lusail din Qatar, care va găzdui pentru a treia oară consecutiv acest eveniment după ce Max Verstappen şi a asigurat titlul mondial, a mai rămas în joc doar titlul la echipe.

ZF: Haosul de pe scena politică evaporă 3 mld. lei de la Bursa de Valori în câteva ore. Acţiunile Băncii Transilvania scad cu 2,3%, Romgaz cu 1,3%, Petrom cu 1%. CCR a cerut oficial renumărarea voturilor. “Orice punere în discuţie a parcursului European şi nord-atlantic ar fi o ştire foarte proastă pentru economie şi evident Bursă”

Marile companii listate la Bursa de Valori Bucureşti au pierdut în câteva ore aproximativ 3 miliarde de lei din capitalizare în contextul în care incertitudinea care domină scena politică de câteva zile – iar mai nou ştirea oficială că CCR a cerut renumărarea voturilor – îi determin...

Războiul din Ucraina, ziua 1009. Explozii auzite joi dimineaţa în Odesa şi Kropyvnytskyi / SUA îndeamnă Ucraina să reducă vârsta de recrutare la 18 ani pe fondul lipsei de trupe

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.