G7 promite să ia măsuri drastice împotriva Rusiei, care ocoleşte sancţiunile petroliere

G7 promite să ia măsuri drastice împotriva Rusiei, care ocoleşte sancţiunile petroliere
📅 2024-10-27

„Ne menţinem angajamentul de a lua noi iniţiative ca răspuns la încălcările plafonului preţului petrolului”, a afirmat grupul într-o declaraţie după o reuniune de la Washington. Aceste măsuri suplimentare nu au fost prezentate în detaliu.

În decembrie 2022, G7, împreună cu UE şi Australia, au convenit să facă presiuni asupra cumpărătorilor de petrol rusesc pentru a nu depăşi un anumit plafon de preţ.

Acordul era menit să limiteze vânzările şi veniturile din petrolul rusesc, fără a reduce exporturile atât de brusc încât să provoace creşterea preţurilor globale la petrol. Totuşi, unele ţări, în special China, au continuat să importe ţiţei rusesc fără a respecta plafonul de preţ.

Miniştrii de finanţe din G7 au declarat, de asemenea, că vor lua măsuri suplimentare menite să „ridice costurile pentru Rusia privind utilizarea flotei fantomă pentru a evita sancţiunile”.

Oficialii spun că Rusia şi-a folosit flota „fantomă” de petroliere, multe dintre ele vechi, nemarcate şi prost întreţinute, pentru a eluda sancţiunile prin transportarea petrolului fără a declara în mod corespunzător încărcătura sau traseul.

SUA şi UE au sancţionat strict câteva dintre aceste nave şi proprietarii lor, în special compania maritimă Sovcomflot, deţinută de guvernul rus.

Miniştrii din G7 au declarat că intenţionează „să ne intensificăm eforturile pentru a împiedica instituţiile financiare să sprijine Rusia în eludarea sancţiunilor noastre”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri mediafax

O barcă de pe Dunăre a luat foc, în zona Milei 35. Două persoane erau la bord

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă la o ambarcaţiune de pe Dunăre, aproape de Mila 35.

Războiul din Ucraina, ziua 977. Serviciile de informaţii estoniene: Forţele lui Putin au 40.000 de victime în această lună / Armata Kremlinului avansează spre Pokrovsk / Invadatorii atacă noaptea, ca hoţii

Potrivit informaţiilor estoniene, victimele trupelor ruse ar putea ajunge la aproximativ 40.000 în octombrie.

G7 promite să ia măsuri drastice împotriva Rusiei, care ocoleşte sancţiunile petroliere

Miniştrii de finanţe din ţările membre ale G7 au promis sâmbătă să îşi intensifice eforturile pentru a împiedica Rusia să se sustragă sancţiunilor impuse după invazia sa în Ucraina, relatează The Guardian.

Tupeul lui Putin nu are limite: sper că Occidentul mă ascultă

Preşedintele rus Vladimir Putin speră că Occidentul a „auzit” avertismentele sale în legătură cu posibilitatea ca Ucraina să lovească adânc teritoriul Rusiei cu arme occidentale.

S-a reluat intervenţia de stingere a incendiului din zona vârfului Comisu

Aproximativ 40 de pompieri si 20 lucrători de la Ocolul Silvic au intervenit duminică dimineaţă pentru stingerea focarelor de incendiu, care se mai manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, informează ISU Braşov.

Zeci de răniţi după ce un camion a lovit o staţie de autobuz în centrul Israelului

Zeci de persoane au fost rănite duminică, după ce un camion a lovit o staţie de autobuz la o intersecţie importantă din centrul Israelului, au declarat echipele de salvare israeliene, citate de Reuters.

O ambulanţă de la SAJ Vaslui ,cu aproape 900.000 kilometri la bord, a luat foc

O autosanitară din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui a luat foc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, ambulanţa fiind fabricată în 2012 şi conectată la o priză, potrivit SAJ Vaslui.

Copil de trei ani aflat pe marginea unei clădiri, salvat eroic de către un trecător

Sa Thu Ya Aung are 26 de ani şi a devenit celebru în mod neintenţionat.

A fost externat astronautul SpaceX care a fost spitalizat cu o „problemă medicală” după amerizare

Trei astronauţi NASA şi un cosmonaut rus au fost transferaţi la o unitate medicală, în loc să se întoarcă la baza lor din Houston, după ce capsula SpaceX în care se aflau a amerizat vineri. Unul dintre ei a fost internat din cauza unei „probleme medicale”, dar a fost externat sâmbăt...

România colaborează cu partenerii Schengen pentru combaterea criminalităţii

În perioada 11 – 24 octombrie 2024, poliţiştii români, alături de partenerii din statele membre Schengen, au desfăşurat o acţiune coordonată care a dus la identificarea a 1.287 de persoane, 112 autovehicule şi 79 de documente căutate, informează IGPR.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.