Balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 3,7 mld. euro, în timp ce balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 1,69 mld euro, respectiv 9,46 mld. euro.
Cel mai mare excedent din zona de servicii s-a înregistrat în sectorul IT&C, de 5,02 miliarde euro, urmat de transport, cu 3,8 miliarde euro, în timp ce deficitul din turism a crescut la 3,74 miliarde euro.
Balanţa veniturilor primare, care includ venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare (investiţii directe, de portofoliu şi alte investiţii) a înregistrat un deficit mai mare cu 793 milioane euro, de 8,24 miliarde euro, în timp ce balanţa veniturilor secundare, care includ transferuri curente private şi transferuri ale administraţiei publice, a înregistrat un excedent mai mare cu 432 milioane euro, la 1,5 miliarde euro.
Investiţiile străine directe au însumat 5,51 miliarde euro (comparativ cu 5,9 miliarde euro în perioada ianuarie - octombrie 2023), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit estimat) au fost 4,24 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 1,26 euro.