Lara Croft, eroina preferată a jucătorilor din anii 90, revine într-o ediție Tomb Raider de COLECȚIE

Lara Croft, eroina preferată a jucătorilor din anii 90, revine într-o ediție Tomb Raider de COLECȚIE
📅 2024-10-18

Producătorii seriei „Tomb Raider I-III Remastered” au anunțat că vor continua seria și vor reface grafic încă trei jocuri. 

Dezvoltat și publicat de Aspyr, Tomb Raider I–III Remastered este o colecție „remaster” a primelor trei jocuri din seria Tomb Raider, dezvoltate inițial de Core Design:  „Tomb Raider” (1996),  „Tomb Raider II”  (1997) și  „Tomb Raider III” (1998).

Trilogia a fost lansată pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One și Xbox Series X/S pe 14 februarie 2024.

Fiecare joc o prezintă pe aventuriera Lara Croft, specialista în arheologie care explorează ruine și morminte antice în căutarea unor artefacte străvechi. La fel ca în jocurile originale, Lara este echipată cu două pistoale și îmbrăcată în ținuta ei sexy și iconică.

Tomb Raider I–III Remastered a primit recenzii „favorabile”,  astfel, producătorii au promis că vor reface grafic și celelalte trei jocuri:  „The Last Revelation” (1999),  „Chronicles” (2000) și  „The Angel of Darkness”  (2003).

Tomb Raider IV–VI Remastered este programat să fie lansat pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One și Xbox Series X/S pe 14 februarie 2025.

Primul joc a fost creat de Toby Gard, el fiind creditat drept creatorul Larei.  Producția primului joc a început în 1994 și a durat 18 luni, cu un buget de 440.000 de lire sterline. Personajul Larei a fost inspirat după Tank Girl, Indiana Jones și Hard Boiled. Lansat inițial în 1995, jocul a primit o atenție crescută din partea presei.

A fost lăudat pentru grafica 3D inovatoare de atunci, dar și pentru mecanismele sale de joc ce-i distrau pe jucători, cățărându-se, sărind peste obstacole și explorând morminte antice.

Din 2013, producătorii de la Crystal Dynamics și Square Enix Europe i-au dat eroinei o altă înfățișare – o femeie mai realist redată, fără trăsături exagerate, puțin mai fricoasă, mai umană (jucătorii îi pot resimți durerea), dar la fel de curioasă și dornică de noi descoperiri.

În trilogia Survivor, jucătorii pot explora Yamatai pentru a căuta mormântul reginei Himiko, în Siberia pentru a căuta orașul dispărut Kitezh și pe Baba Yaga, sau în Peru, în legendarul oraș incaș Paititi.

Personajul Larei Croft a stârnit imaginația bărbaților de la începutul mileniului 3 încât că au fost realizate două filme cu Angelina Jolie în rolul personajului: Lara Croft: Tomb Raider și Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life.

Următorul film lansat a fost în 2018, cu Alicia Vikander în rolul principal, iar în 2024, a avut premiera pe Netflix serialul anime „Tomb Raider: The Legend of Lara Croft”.

Citește și: Personajul de film cu care bărbații și-ar dori cel mai mult să ia masa de Sf. Valentin

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

George Simion: „Prietenii Moscovei de la Chișinău nu trebuie sa câștige alegerile”

Întrebat dacă orice sprijin din partea României ar trebui oprit pentru Republica Moldova câtă vreme va fi Maia Sandu va fi președinte, liderul AUR exclude această variantă.   „Este exclus să fi făcut vreodată aceste afirmații. […]

Legendarul Oiger a fost depășit la Raliul Europei Centrale. Un belgian a preluat CONDUCEREA

Thierry Neuville a încheiat ziua în fruntea clasamentului din cadrul Raliului Europei Centrale, în fața legendei Sebastien Ogier. Belgianul este în căutarea primului său titlu mondial în WRC, după un deceniu de curse. Belgianul Thierry […]

Lara Croft, eroina preferată a jucătorilor din anii 90, revine într-o ediție Tomb Raider de COLECȚIE

Producătorii seriei „Tomb Raider I-III Remastered” au anunțat că vor continua seria și vor reface grafic încă trei jocuri.  Dezvoltat și publicat de Aspyr, Tomb Raider I–III Remastered este o colecție „remaster” a primelor trei […]

Semnificația denumirii Fâșiei Gaza pe care puțini o cunosc. Un „infern” în prezent, cândva era un hub comercial prețuit și râvnit de marile IMPERII

Fâșia Gaza are o istorie îndelungată. A fost locuită încă din anii 3300 î.Hr., iar acum este „infernul” pe Pământ din cauza războiului dintre gruparea teroristă pro-palestiniană Hamas și Israel.  Nu întotdeauna a fost așa. […]

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, despre copiii lui Adrian Martian: Vor rămâne într-o locație sigură

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a dat noi detalii despre copiii milionarului Adrian Marțian, după ce au fost aduși în țară. Ea a precizat că acum copiii sunt în grija statului, sub supravegherea Direcției Generale de […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.