Vladimir Putin: Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creșterii economice globale în următorii ani

Vladimir Putin: Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creșterii economice globale în următorii ani
📅 2024-10-18

Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creșterii economice globale în următorii ani datorită dimensiunii sale și creșterii relativ rapide în comparație cu cea a națiunilor occidentale dezvoltate, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Țările din asociația noastră sunt în esență motoarele creșterii economice globale. În viitorul apropiat, BRICS va genera cea mai mare creștere a PIB-ului global”, a declarat Putin oficialilor și oamenilor de afaceri prezenți la forumul de afaceri BRICS de la Moscova, scrie Reuters.

„Creșterea economică a membrilor BRICS va depinde din ce în ce mai puțin de influența sau interferența externă. Aceasta înseamnă în esență suveranitate economică”, a adăugat Putin.

Summitul BRICS de la Kazan, cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată în Rusia

Liderul de la Kremlin urmează să găzduiască un summit BRICS în orașul Kazan din Rusia, pe 22-24 octombrie.

Summitul de săptămâna viitoare este prezentat de Moscova ca dovadă că eforturile Occidentului de a izola Rusia din cauza acțiunilor sale în Ucraina au eșuat.

China, India și Emiratele Arabe Unite au confirmat că liderii lor vor participa la summitul de la Kazan.

Summitul BRICS de la Kazan va găzdui lideri din 24 de țări și delegații dintr-un total de 32 de națiuni, potrivit consilierului prezidențial rus Iuri Ushakov. Evenimentul este așteptat să fie cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată în Rusia.

Putin a declarat că 30 de țări din întreaga lume și-au exprimat interesul de a coopera cu grupul BRICS și că summitul de săptămâna viitoare va lua în considerare posibile opțiuni pentru extinderea grupului.

„Ușile sunt deschise, nu interzicem nimănui să ni se alăture”, le-a declarat Putin reporterilor din țările BRICS.

Putin speră să transforme BRICS – care s-a extins prin includerea Egiptului, Etiopiei, Iranului și Emiratelor Arabe Unite – ca o contrapondere la Occident în politica și comerțul global.

Putin a citat unele dintre inițiativele pe care Rusia le prezentase înainte de summit, inclusiv un sistem comun de plăți transfrontaliere și o companie de reasigurare.

Putin a spus că membrii grupului lucrează la un sistem de mesagerie financiară asemănător SWIFT, imun la sancțiunile occidentale, dar și la utilizarea monedelor digitale naționale în finanțarea proiectelor de investiții atât în interiorul cât și în afara BRICS.

Președintele rus a subliniat că inițiativele financiare ale Rusiei pentru summit au implicat utilizarea pe scară largă a monedelor naționale, în timp ce discuțiile despre crearea unei monede unice pentru gruparea BRICS sunt „premature”.

El a cerut Noii Bănci de Dezvoltare, singura instituție multilaterală de dezvoltare funcțională a BRICS, să investească în tehnologie și infrastructură în țările din Sudul Global.

„Ca instituție de dezvoltare, banca servește deja ca o alternativă la multe mecanisme financiare occidentale și vom continua să o dezvoltăm”, a spus Putin.

El a cerut mai multe investiții în comerțul electronic și inteligența artificială.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Vladimir Putin: Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creșterii economice globale în următorii ani

Grupul BRICS va genera cea mai mare parte a creșterii economice globale în următorii ani datorită dimensiunii sale și creșterii relativ rapide în comparație cu cea a națiunilor occidentale dezvoltate, a declarat președintele rus Vladimir […]

Vladimir Putin nu va merge la summitul G-20 din Brazilia: „Prezența mea ar fi singurul subiect de conversație”

Președintele Vladimir Putin a oferit un indiciu clar că nu va merge la summitul G-20 din Brazilia luna viitoare, spunând că prezența sa va perturba summitul. În contextul în care Putin este subiectul unui mandat […]

Olaf Scholz: NATO continuă sprijinul militar pentru Ucraina, dar nu va deveni parte în războiul cu RUSIA

Alianța Nord-Atlantică va continua sprijinul militar pentru Ucraina ”cât timp va fi necesar”, a afirmat vineri cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, subliniind însă că se va asigura, împreună cu Statele Unite, că NATO nu ajunge la […]

Un donator de organe declarat mort „a revenit la VIAȚĂ” pe masa de operații, chiar în timp ce medicii se pregăteau să-i extragă inima

Un bărbat declarat mort „a revenit la viață” în timp ce medicii se pregăteau să îi preleveze inima donată. Donatorul de organe s-a trezit în într-un moment inspirat după povestea jocului video de mare succes, […]

Nicuşor Dan: „Cathedral-Plaza poate fi DEMOLATĂ”/ Procesul care va intra în istoria Secției Contencios a Tribunalului București, la final după 18 ani

Procesul Cathedral-Plaza, la final după 18 ani de procese! Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunţat vineri o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, pe ultimul dosar care ar fi putut să împiedice demolarea Cathedral-Plaza. Anunțul […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.