Donald Trump: Volodimir Zelenski a contribuit la declanșarea războiului cu Rusia

Donald Trump: Volodimir Zelenski a contribuit la declanșarea războiului cu Rusia
📅 2024-10-18

Donald Trump l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că a contribuit la declanșarea războiului cu Rusia, un comentariu care sugerează că Trump va schimba radical politica SUA față de Rusia dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

În campania electorală, fostul președinte l-a criticat frecvent pe Zelenski, numindu-l în mod repetat „cel mai mare agent de vânzări din lume” pentru că a solicitat și a primit ajutor militar american în valoare de mai multe miliarde de dolari de la izbucnirea războiului în 2022, scrie Reuters.

Donald Trump l-a criticat, de asemenea, pe liderul ucrainean pentru că nu a reușit să facă eforturi să ajungă la o pace cu Moscova.

Trump a mai sugerat și că Ucraina ar putea fi nevoită să cedeze o parte din teritoriul său Rusiei pentru a încheia un acord de pace, o concesie pe care Kievul o consideră inacceptabilă.

Comentariile lui Trump din timpul emisiunii PBD Podcast, găzduită de Patrick Bet-David, un fost veteran israelian devenit antreprenor, au mers și mai departe decât criticile sale anterioare.

Trump a spus că Volodimir Zelenski este de vină nu doar pentru că nu a reușit să pună capăt războiului, ci și pentru că a ajutat la începerea acestuia, chiar dacă conflictul a izbucnit când Rusia a invadat teritoriul suveran ucrainean.

Remarcile lui Trump au venit după ce Bet-David și Trump discutaseră despre afirmația lui Elon Musk că țara ar fi „practic terminată” dacă Kamala Harris va fi aleasă președinte, conform Latin Times.

Trump a declarat că Administrația Biden este „atât de nepricepută” cu administrarea banilor, înainte de a-l ataca pe Zelenski.

„Cred că Zelenski este unul dintre cei mai mari agenți de vânzări pe care i-am văzut vreodată. De fiecare dată când vine, îi dăm 100 de miliarde de dolari. Cine altcineva a mai primit astfel de sume bani vreodată? Nu a mai existat așa ceva”, a spus Trump.

„Asta nu înseamnă că nu vreau să-l ajut, pentru că îmi pare foarte rău pentru oamenii aceia. Dar el nu ar fi trebuit să permită niciodată ca acel război să înceapă. Războiul acela este un dezastru”, a spus Trump.

Trump a susținut, de asemenea, că președintele Biden „a instigat acel război”.

„Dacă am fi avut un președinte care să aiba puțină minte, ar fi fost mai ușor. Toată lumea spune: „Oh, este groaznic că îl învinovățește pe Biden”. Ei bine, îl învinovățesc în mare măsură pe Biden”, a adăugat Trump.

Volodimir Zelenski i-a prezentat lui Donald Trump „planul de victorie” care ar pune capăt războiului, în timpul unei întâlniri la New York în septembrie, o întâlnire pe care ambii lideri au descris-o ca fiind cordială.

Comentariile publice ale lui Donald Trump sugerează însă că Trump ar putea încerca să reducă ajutorul pentru Ucraina dacă o învinge pe vicepreședintele Kamala Harris în alegerile de pe 5 noiembrie.

Trump a spus în repetate rânduri că ar putea pune capăt conflictului înainte de a prelua funcția în ianuarie, dar nu a spus cum.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

Roata lui Vlad: O nouă promoție marca Vlad Cazino cu premii garantate

Roata lui Vlad este cea mai nouă promoție marca Vlad Cazino. Prin intermediul acestei campanii, fiecare participant câștigă un premiu garantat. Campania își propune să ofere și mai multă distracție la cote înalte, alături de […]

O nouă Linie Electrică Aeriană de înaltă tensiune, de 31 km, aproape de finalizare. Urmează lucrările la tronsonul care traversează un braț al Dunării

Lucrările de construcție a Liniei Electrice Aeriene (LEA) 220 dublu circuit Ostrovu Mare – RET (linie nouă), care va contribui la evacuarea energiei produse în hidrocentrala Porțile de Fier 2, se află într-un stadiu avansat […]

Adrian Năstase: „Președintele ar trebui să fie un om ÎNȚELEPT, să joace rol de mediator”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Adrian Năstase, fostul premier al României, a declarat că imaginea viitorului președinte român ar trebui să fie diferită de cea a unui lider dintr-un sistem prezidențial, subliniind importanța rolului […]

Donald Trump: Volodimir Zelenski a contribuit la declanșarea războiului cu Rusia

Donald Trump l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că a contribuit la declanșarea războiului cu Rusia, un comentariu care sugerează că Trump va schimba radical politica SUA față de Rusia dacă va câștiga alegerile […]

Ministrul Cercetării, întalnire cu administratorul NASA: România și NASA își consolidează colaborarea pentru explorarea spațiului cosmic

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, alături de premierul Marcel Ciolacu, a participat joi, la Palatul Victoria, la o întrevedere cu administratorul NASA, Bill Nelson. În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat Parteneriatul Strategic între […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.