Salamul de Nădlac a intrat în prima etapă de recunoaștere europeană. Se pregătesc Brânza frământată de teaca din Bistrița-Năsăud și Babicul de Buzău care sunt în curs de înregistrare, anunță Știrile PRO TV.
Produsele validate se bucură de aprecierea gurmanzilor din țările Uniunii Europene. Rețeta Salamului de Nădlac a fost adus în România, din 1903, de către slovaci, iar acum, produsul considerat o delicatesă locală din porc, sare, boia, chimen și piper, va ajunge în frigiderele străinilor.
Salamul de Nădlac poate fi pătrat pentru doi ani, fiind bine afumat.
Brânza frământată de teaca, un caș din lapte cu sare, participă la cel mai mare târg internațional de produse alimentare de la Berlin. Va fi un produs național și european.
Babicul, făcut din porc și vită, adus de bulgari la noi în secolul 17, va fi înregistrat ca produs european după ce a fost deja certificat din 2017 ca indicație geografică protejată, fiind exportat în trei țări.
România are 14 produse recunoscute internațional, printre care Salamul de Sibiu, Magiun de Topoloveni, Brânza de Ibănești, Pita de Pecica, Plăcinta Dobrogeană și Cârnații de Pleșcoi.
Sursa Foto: Shutterstock
Citește și:Ce mănânci, de fapt, când cumperi Salam Sinaia de la Cămara Noastră din supermarketurile Lidl