Adrian Năstase: „Occidentul a folosit Rusia pentru resurse ieftine. Când a început războiul, Europa a început să SUFERE”

Adrian Năstase: „Occidentul a folosit Rusia pentru resurse ieftine. Când a început războiul, Europa a început să SUFERE”
📅 2024-10-18

Într-o ediție transmisă live de Gândul, fostul premier Adrian Năstase a analizat efectele războiului din Ucraina asupra Europei și a evidențiat cum pierderea accesului la resursele ieftine din Rusia a dus la o criză economică și socială. El a avertizat asupra unei posibile destrămări a proiectului european și a subliniat provocările globale cu care Europa trebuie să se confrunte. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Adrian Năstase a explicat că războiul din Ucraina a destabilizat economia Europei Occidentale, care era dependentă de resursele ieftine aduse din Rusia. Această criză a avut repercusiuni semnificative, ducând la schimbări economice și sociale pe întreg continentul.

„Occidentul, obișnuit în secolul 19 să se alimenteze cu resurse din colonii, în secolul 20, mai ales a folosit Rusia ca zonă pentru resurse ieftine. Acum, Europa Occidentală practic a început să sufere,” a spus Năstase.

Potrivit fostului premier, presiunea economică resimțită de statele europene începe să afecteze solidaritatea și cooperarea în cadrul Uniunii Europene. Năstase a atras atenția că Europa riscă să piardă relevanță pe piața globală, mai ales în fața politicii agresive a Chinei.

„Europa riscă să iasă de pe piața globală. Avem, pe de o parte, politica industrială a Chinei, care devine tot mai agresivă pe toate piețele, inclusiv în Europa,” a adăugat el.

Năstase a subliniat, de asemenea, că politica protecționistă a Statelor Unite, inclusiv față de Europa, contribuie la dezechilibrul economic. Această decuplare de la resursele ieftine și presiunea externă influențează semnificativ climatul politic intern, ceea ce duce la creșterea forțelor naționaliste.

„Avem, pe de altă parte, o politică protecționistă a Statelor Unite, inclusiv în legătură cu Europa. Europa începe să simtă presiunea economică, socială și de aici schimbări politice,” a explicat el.

Un alt subiect discutat de Năstase a fost consolidarea grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China) ca o alternativă la dominația occidentală. El a menționat că aceste națiuni caută să formeze un bloc puternic, atât economic, cât și politic, punând presiune pe ordinea globală actuală.

„Se formează un grup tot mai puternic BRIC, care încearcă să creeze o alternativă de nivel economic, dar la un moment dat și politic, strategic, geopolitic,” a adăugat Năstase.

Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul și pe mariustuca.ro. ”Tineți aproape!”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gandul

PREMIERĂ în România. Femeile au salarii mai mari decât bărbații și ocupă mai multe funcții de conducere

Conform datelor recente, femeile au salarii medii de 6.762 lei, depășind veniturile bărbaților, care câștigă 6.261 lei. Deși decalajul este redus, această schimbare semnifică un moment important în dinamica salarială și în accesul femeilor la […]

A fost actualizată LISTA medicamentelor care te pot lăsa fără permisul auto. Cum poți trece cu bine de testul antidrog, când te afli la volan

Ministerul Sănătății a actualizat lista medicamentelor care îți pot influența capacitatea de a conduce autovehicule. Astfel, au fost introduse medicamentele care conțin substanța Tramadol, combinații de Tramadol și Dexketoprofen, precum și combinația Tramadol – Paracetamol, […]

Roata lui Vlad: O nouă promoție marca Vlad Cazino cu premii garantate

Roata lui Vlad este cea mai nouă promoție marca Vlad Cazino. Prin intermediul acestei campanii, fiecare participant câștigă un premiu garantat. Campania își propune să ofere și mai multă distracție la cote înalte, alături de […]

O nouă Linie ELECTRICĂ Aeriană de înaltă tensiune, de 31 km, aproape de finalizare. Urmează lucrările la tronsonul care traversează un braț al Dunării

Lucrările de construcție a Liniei Electrice Aeriene (LEA) 220 dublu circuit Ostrovu Mare – RET (linie nouă), care va contribui la evacuarea energiei produse în hidrocentrala Porțile de Fier 2, se află într-un stadiu avansat […]

Adrian Năstase: „Președintele ar trebui să fie un om ÎNȚELEPT, să joace rol de mediator”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Adrian Năstase, fostul premier al României, a declarat că imaginea viitorului președinte român ar trebui să fie diferită de cea a unui lider dintr-un sistem prezidențial, subliniind importanța rolului […]

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.