Gala Premiilor Oscar 2025 riscă să fie anulată, pentru prima oară în istoria sa de 96 de ani, pe fondul incendiilor care au devastat zone vaste din Los Angeles.
Comitetele oficiale ale Premiilor Academiei analizează situația, în fiecare zi, sub conducerea unor nume grele din industria filmului, precum Tom Hanks, Meryl Streep, Emma Stone și Steven Spielberg, scrie The Sun.
O sursă apropiată de organizatorii Oscar 2025 a declarat că aceștia se tem ca nu cumva desfășurarea Galei să pară „de prost gust”, în contextul tragediei incendiilor de vegetație din Los Angeles.
„Se vor concentra asupra strângerii de fonduri”, a mai spus sursa, sub protecția anonimatului.
Cel puțin 24 de persoane au murit în incendiile din California. Peste 200.000 de localnici au fost nevoiți să-și abandoneze casele, iar 88.000 erau în curs de evacuare, în noaptea de luni spre marți.
Până și proprietatea Ducelui și a Ducesei de Sussex din Montecito, în valoare de 12 milioane de dolari, s-a aflat în pericol să fie înghițită de flăcări.
Actorul Tom Hanks în „Forrest Gump” (1994)
Tragedia incendiilor a determinat activarea unei „strategii de urgență” și s-a insinuat inclusiv că Gala Premiilor Oscar din 3 martie ar putea fi anulată – o măsură radicală, introdusă undeva la începutul anilor 2000, ca „plan de rezervă”.
Planul ultrasecret ar fi implementat, dacă „un eveniment de forță majoră” ar afecta integritatea evenimentului, transmis pe toată planeta.
Mai multe evenimente cu celebrități au fost anulate în ultimele 72 de ore, din cauza incendiilor din LA.
Chiar dacă ceremonia Premiilor Oscar va avea loc, se pare că gențile cu daruri scumpe vor dispărea.
Unele din planurile de urgență au fost inițiate în pandemia de COVID. Chiar și în timpul carantinei din 2021, Gala Oscar s-a desfășurat, ce-i drept cu o întârziere de două luni.
Celebrități de la Hollywood au avut de suferit de pe urma incendiilor din LA, care le-au distrus casele de milioane de dolari. Printre starurile afectate se numără Paris Hilton, Mel Gibson, Anthony Hopkins și Billy Crystal.
„Academia detestă să fie văzută drept „străină” de comunitatea ei – în condițiile în care nume mari și șefi de studiouri și-au pierdut casele și afacerile, astfel încât nopțile de petrecere sunt eliminate din calcul. Dar realitatea e că sunt în joc sute de milioane de dolari, concentrate în zona Oscarurilor, care reprezintă „cel mai mare generator de venituri””, a mai precizat sursa respectivă.