Voi știați care este stațiunea aflată la 50 de kilometri de România care ar putea aduce armonie turiștilor care caută să „fugă” de aglomerație? Este un oraș în care turismul înflorește, fiind preferat îndeosebi în perioada verii. Orașul cu deschidere la Marea Neagră ar putea oferi un peisaj sălbatic, liniștit, departe de agitație. Iată despre ce este vorba!
Atât în România, cât și în apropiere de țara noastră se află o multitudine de stațiuni cu deschidere la Marea Neagră. De data aceasta, în atenție se află o stațiune aflată la circa 50 de kilometri de România, care oferă turiștilor un peisaj „rupt” de zona urbană și de agitație. Este vorba despre orașul Kavarna din Bulgaria (denumit și Cavarna sau Cărvuna).
Se află la nord-est de Balcic, iar timp de 27 de ani a aparținut României. Între 1913 și 1940, micuțul oraș, care cunoaște acum o dezvoltare a turismului, a aparținut țării noastre, în urma tratatului de la București (1913). Atunci, statul obținuse control asupra unei părți din sudul Dobrogei, aici fiind inclus orașul Kavarna. Apoi, mulți ani mai târziu, în 1940, România a trebuit să cedeze, în urma Dictatului de la Viena, o parte din teritorii. Atunci, Kavarna a revenit Bulgariei. Tot atunci, țara noastră a cedat 2/5 din Transilvania în favoarea Ungariei, potrivit datelor istorice.
În general, economia orașului Kavarna din Bulgaria este centrată pe turism, agricultură, pescuit. Datorită peisajului pitoresc, dar și a plajelor sale, orașul atrage tot mai mulți turiști. Turismul s-a dezvoltat, iar de-a lungul plajelor au apărut hoteluri, resorturi sau spații de cazare individuale pentru cei care doresc să se „rupă” de agitația urbană.
Printre obiectivele turistice pe care le poți „bifa” într-un sejur de câteva zile, în Kavarna și împrejurimi, se numără:
La 14 kilometri de orașul Kavarna, lângă Cap Kaliakra, se află Rezervația Naturală Bolata, dar și plaja Bolata care are forma unui semicerc aproape perfect.
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
Paradisul sălbatic din Moldova pe care nu mulți turiști îl cunosc! Se află la 25 km de Iași și ascunde o rezervație naturală unică în România
Stațiunea din România în care Nicolae Ceaușescu voia să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă. Motivul pentru care a ales această zonă
Castelul din România cu o istorie de peste un secol. Bijuteria arhitecturală a Moldovei a apărut în unul din filmele lui Sergiu Nicolaescu
Sursă foto: Envato – caracter ilustrativ