Sorin Ene, expert auto și fondatorul primei Școli de Drift din țară, a explicat faptul că este dificil să realizezi, din prima, dacă ai cumpărat o mașină cu defecțiuni. Rularea pe șosea cu o mașină ce prezintă defecțiuni poate pune viața în pericol.
Există autoturisme care ies pe piață cu defecțiuni, iar acestea reprezintă un real pericol atât pentru șoferi, cât și pentru participanții la trafic. Deși este vorba despre autoturisme noi, există situații în care aceste vehicule ies cu probleme, direct din fabrică. Recent, a fost emisă o astfel de alertă, în cazul unui anumit brand de mașină sport, existând o problemă la centura de siguranță.
Altfel, există situații în care șoferii nu își dau seama la timp de asemenea defecțiuni, iar viețile le pot fi puse în pericol.
Vezi și: Comisia Europeană, cu ochii pe MAȘINILE nesigure. Specialiștii propun revizuirea normelor de siguranță rutieră: 7.000 de vieți ar putea fi salvate
Sorin Ene, expert auto și fondatorul primei Școli de Drift din România, a explicat, pentru România TV, la ce ar trebui să fie oamenii atenți, atunci când achiziționează un autoturism.
„Într-adevăr, în ultimii ani de zile, în cazul autoturismelor noi, ne confruntăm cu diferite defecțiuni tehnice. Este foarte greu să îți dai seama, în momentul în care îți cumperi o mașină. Aflăm aceste lucruri doar în primii kilometri. Aceste defecțiuni, într-adevăr, sunt de două categorii: defecțiuni pe partea de confort, multimedia, radio, casetofon, geamuri electrice etc, dar cele mai grave sunt pe partea de siguranță. Partea de frânare, partea de direcție, în urma unor studii și cercetări, s-au tras anumite concluzii.
Într-adevăr, chiar dacă sunt mașini noi, în primii kilometri, aceste mașini pot avea defecțiuni grave care pot pune în pericol atât viața celor care conduc autoturismele respective, cât și viața celorlalți participanți la trafic.
Un autoturism este compus din foarte multe elemente, foarte multe repere și piese. Autoturismul este un cumul de piese. Producătorii colaborează cu fel și fel de producători din domeniul auto pe partea electrică și electronică, de siguranță”, a precizat Sorin Ene, la România TV.
Atenție, șoferi! La fiecare revizie trebuie să faceți asta, este OBLIGATORIU!
Posibilă SCHIMBARE la Inspecția Tehnică Periodică (ITP), în toată Europa. Noua regulă este deja obligatorie în România
Ai mașină mai veche de 2015? Va trebui să scoți din buzunar o grămadă de bani, potrivit noilor reglementări ale Uniunii Europene
Sursă foto: Shutterstock
Sursă video: România TV