Arheologii au descoperit o rețea de camere și tuneluri subterane ascunse în „Locul Morților"

Arheologii au descoperit o rețea de camere și tuneluri subterane ascunse în „Locul Morților"
📅 2024-10-18

Arheologii din cadrul proiectului Lyobaa au confirmat existența unei rețele de camere și tuneluri subterane sub Mitla – „Locul Morților” zapotecilor.

Mitla este un sit arheologic asociat culturii zapotece, care este situat în Valea Oaxaca, în actualul stat Oaxaca din sudul Mexicului.

Proiectul Lyobaa este o echipă de cercetare multidisciplinară condusă de Institutul Național Mexican de Istorie și Antropologie (INAH), Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) și Asociația ARX pentru Cercetare și Explorare Arheologică.

Echipa a utilizat metode geofizice avansate, cum ar fi Ground Penetrating Radar (GPR), Electric Resistivity Tomography (ERT) și Seismic Noise Tomography pentru a scoate la lumină

Mai multe camere sau morminte neexplorate încă

Aceștia au dezvăluit un gol mare sub altarul principal de la Biserica San Pablo Apostol din Mitla și o rețea de tuneluri, care se întinde în mai multe direcții

„Această nouă descoperire se aliniază cu relatările antice, inclusiv cele ale părintelui dominican Francisco de Burgoa din secolul al XVII-lea, care a descris un labirint de camere și tuneluri sub sit, considerat de vechii zapoteci drept o sau Lyobaa”, se arată într-o declarație de presă a Proiectului Lyobaa.

Echipa a identificat, de asemenea, anomalii geofizice subterane suplimentare în Grupul Calvario, Grupul Arroyo și Grupul Sudic al structurilor de suprafață.

Mitla, un sit arheologic din sudul Mexicului, asociat culturii zapotece

Structurile de suprafață pot corespunde mai multor care încă nu au fost explorate de către arheologi.

„În plus, Ground Penetrating Radar a dezvăluit și potențialele rămășițe ale unei scări monumentale anterioare, care s-ar afla sub nivelul actual al podelei Palatului în Grupul Coloanelor, cu implicații importante pentru cronologia sitului arheologic”, au declarat cercetătorii proiectului Lyobaa.

Aceștia intenționează să coroboreze datele cu sonde suplimentare și săpături arheologice pentru a determina natura exactă a anomaliilor geofizice identificate, scrie HeritageDaily.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul?

Ce a fost Bing Bangul? Teoria Big Bangului a fost propusă pentru prima dată de Georges Lemaître în 1927, fără a purta numele sub care o cunoaștem astăzi, acesta fiindu-i atribuit abia în anii 1950. […] Articolul Test de cultură generală. Ce a fost Bing Bangul? apare prima dată în Descopera.

Cristina Demetrescu dezvăluie secrete ascunse ale astrologiei. Știai că-ți poți schimba data în care pleci din această lume fizică? EXCLUSIV la „Altceva cu Adrian Artene”

Cristina Demetrescu vine în această săptămână în studioul de podcast „Altceva cu Adrian Artene” și, împreună cu jurnalistul Adrian Artene, reușește să construiască o discuției altfel despre astrologie. Vestita Mânuitoare a mesajelor transmise de astre […] Articolul Cristina Demetrescu dezvă...

O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii Lactee! Cât de veche este galaxia noastră?

O populație de stele vechi de peste 13 miliarde de ani reprezintă discul original din care s-a format Calea Lactee, susține o echipă de astronomi. Studiind mișcările acestor stele, autorii au reconstruit ceea ce cred […] Articolul O echipă de astronomi ar fi rezolvat misterul vârstei Căii L...

Oficialii americani au privit neputincioși cum niște drone misterioase survolau o bază militară

Oficialii militari americani au fost derutați de o „paradă” de drone misterioase care au zburat deasupra unei baze a Forțelor Aeriene, iar nimeni, incluzându-l pe președinte, nu știa cum să reacționeze. Conform unui articol al […] Articolul Oficialii americani au privit neputincioși cum niș...

Primele podcasturi generate de Inteligența Artificială, anunțate de Google

Noul instrument de la Google, NotebookLM, le permite utilizatorilor să genereze podcasturi care folosesc inteligența artificială, prin simpla apăsare a unui buton. Acestea sunt mult mai realiste decât s-ar fi anticipat, informează The Guardian. Google […] Articolul Primele podcasturi genera...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.