William Baldwin: „Actoria este cariera mea, iar activismul, pasiunea”

William Baldwin: „Actoria este cariera mea, iar activismul, pasiunea”
📅 2024-07-18

William Baldwin, unul dintre cei patru frați Baldwin, cu o carieră atât în cinematografie, cât și în televiziune, s-a născut la 21 februarie 1963, în Massapequa, New York. A urmat cursurile Liceului Alfred G. Berner din Massapequa și, mai târziu, a studiat științe politice în cadrul Universității Binghamton.

William Baldwin este cunoscut pentru faptul că și-a exprimat întotdeauna deschis opiniile politice și ideile vizavi de anumite chestiuni sociale. A vorbit deseori despre problemele de mediu și necesitatea de a lua măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice, de asemenea exprimându-și sprijinul în luarea de măsuri mai stricte în ceea ce privește controlul și utilizarea armelor de foc în Statele Unite.

își împărtășește opiniile politice pe platformele de socializare, cum ar fi Twitter sau Instagram, comentariile pe care le face atrag adesea atenția și generează dezbateri aprinse în rândul urmăritorilor săi, comentariile lui fiind de cele mai multe ori preluate și de organismele mass media.

William Baldwin, protagonist al unor filme precum Sliver și Backdraft, în calitatea sa de președinte al The Creative Coalition, încearcă să sensibilizeze publicul cu privire nu doar la subiecte precum mediul înconjurător, dar și la problemele legate de dreptul la avort, lipsa de adăpost, dreptul apărării artelor și educației publice.

„Am fost un activist care s-a întâmplat să devin o celebritate, nu o celebritate care s-a întâmplat să devină activist. Susținerea mea și pasiunile mele sociale și politice sunt codificate genetic. Tatăl meu a fost profesor de istorie și studii sociale la un liceu public timp de 35 de ani și, de asemenea, un activist social și politic. Am o diplomă în științe politice de la Universitatea de Stat din New York, la Binghamton, și am lucrat pentru scurt timp la Hill pentru fostul deputat Downey din al doilea district al Congresului din Long Island. Am fost activ în politică toată viața mea, sau cel puțin interesat și atras de politică”. (William Baldwin).

Așadar, politica este adânc înrădăcinată în familia Baldwin, dar frații Baldwin împărtășesc opinii diferite din acest punct de vedere. În vreme ce William și Alec Baldwin au fost mult timp susținători ai Partidului Democrat, fratele mai tânăr, Stephen, și-a exprimat sprijinul pentru Partidul Republican, dar mai mult din considerente religioase și nu politice, într-una dintre campaniile electorale declarând că l-a susținut candidat. „În mod sistematic, Dumnezeu este șters și îndepărtat din cultura noastră, din societatea noastră, din guvernul nostru”, spunea el.

William Baldwin, actor, producător și scenarist american, și-a făcut debutul în producții TV jucând în serialul de succes al ABC, „Dirty Sexy Money”, alături de Jill Clayburgh, Donald Sutherland și Peter Krause, bucurându-se de recenzii bune după interpretarea lui Patrick Darling, un controversat procuror general al statului, plin de secrete scandaloase. Au urmat aparițiile în „Copper” de la BBC, „Hot in Cleveland”, TV Land, „Parenthood” și „30 Rock” de la NBC, „Gossip Girl”, CW și „Wilfred” de la FX. William Baldwin a jucat în peste 30 de filme de toate genurile, în 2005 având un rol memorabil alături de Laura Linney și Jeff Daniels în filmul de succes, premiat de critică, „The Squid & The Whale”. Pelicula, regizată de Noah Baumbach și produsă de Wes Anderson, a fost inclusă în acel an în topul celor mai bune filme. A mai apărut în comediile „Forgetting Sarah Marshall”, cu Kristen Bell și Russell Brand, și „Noise”, precum și în filmele „Humble Pie”, „Relative Values”, „One Eyed King”, „The Brotherhood of Murder”, „Curdled”, „Virus”, „Pyromaniacs: A Love Story”, „Shattered Image”, „Double Bang”, „Fair Game”, „Sliver”, „Three of Hearts”, „Flatliners”, „Internal Affairs” și „The Preppy Murder”. Și-a făcut debutul din 1989 al lui Oliver Stone „Born on the Fourth of July”, cu Tom Cruise, Oliver Stone și Willem Defoe în rolurile principale.

În calitate de producător, scrie IMDb.com, Baldwin a coprodus filmul independent „Lymelife”, cu actrița Cynthia Nixon și fratele său Alec Baldwin, „Lead with the Heart” și „Second Time Around” pentru Hallmark Network.

William Baldwin face parte din consiliile de administrație ale postului de radio KCLU, The Massapequa Community Fund, The Committee to Preserve Olympic Wrestling, The Los Angelitos Orphanage și The Carol M. Baldwin Breast Cancer Research Fund.

William este căsătorit din 1995 cu solista și compozitoarea Chynna Phillips, cuplul fiind părinții a trei copii: Jameson, Vance și Brooke. În 2009, a produs „One Reason” albumul ei și al trupei din care face parte Phillips, „Chynna & Vaughan”.

Chynna Phillips este nimeni alta decât una dintre membrele trupei de succes ale anilor `90, Wilson Phillips, și fiica membrilor grupului Mamas & the Papas, John și Michelle Phillips.

Surse:

https://www.today.com/popculture/baldwins-have-different-political-views-wbna5898495

https://www.imdb.com/name/nm0000287/bio/

https://people.com/billy-baldwin-chynna-phillips-marriage-faith-challeges-8557217

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Un nou experiment sugerează că suntem singura civilizație inteligentă din galaxie

Cu 200 de miliarde de trilioane de stele în Univers și 13,7 miliarde de ani care s-au scurs de când a început totul, poate că vă întrebați unde sunt toate civilizațiile extraterestre. Aceasta este întrebarea […] Articolul Un nou experiment sugerează că suntem singura civilizație inteligentă...

Unii îndulcitori artificiali sunt chimicale eterne care ar putea afecta viața acvatică

Pe măsură ce tot mai multe persoane aleg să evite zahărul din dieta lor pentru a reduce riscurile de obezitate și carii dentare, îndulcitorii artificiali devin o alternativă populară în băuturile calde și rețete. Însă […] Articolul Unii îndulcitori artificiali sunt chimicale eterne care ar ...

I.G. Duca, provocat de vărul său la un duel cu pistoale în Copou: „A trebuit să ridic mănușa”

În prima parte a anului 1918, clasa politică românească trecea prin profunde frământări. După ce guvernul filo-german condus de Alexandru Marghiloman a semnat tratatul de pace cu Puterile Centrale din 7 mai 1918, a început […] Articolul I.G. Duca, provocat de vărul său la un duel cu pistoal...

Oamenii de știință vor să afle de ce ne îmbujorăm

Incontrolabilă, dar previzibilă, evidentă, dar inexplicabilă, înroșirea obrajilor poate fi o tortură atunci când ne simțim stânjeniți, rușinați sau pur și simplu conștienți de sine. De ce ne îmbujorăm? Un nou studiu sugerează că un […] Articolul Oamenii de știință vor să afle de ce ne îmbuj...

A fost găsită bacteria intestinală care ar putea opri dependența de mâncare

Deși oamenii pot consuma ocazional alimentele sau gustările lor preferate, poftele alimentare constante pot duce la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare nesănătoase, cum ar fi mâncatul excesiv. Cum am putea opri dependența de mâncare? Unul din […] Articolul A fost găsită bacteria intestina...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..