Vremea azi, 26 iulie. Atmosfera rămâne instabilã în jumătatea estică pe unde o să plouă mai ales după-amiază

Vremea azi, 26 iulie. Atmosfera rămâne instabilã în jumătatea estică pe unde o să plouă mai ales după-amiază
📅 2024-09-08

În rest, se anunţă vreme mai bună, iar maximele pleacă de la 22...23 de grade în depresiuni şi se opresc la 32 în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici se anunţă, perioade cu soare, dar şi înnorări şi averse, mai ales în zona Dobrogei. Vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei, iar temperaturile mai ridicate decât ieri se opresc la 30 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile urcă la 30 de grade. În zonele mai înalte, spre seară, vin câteva ploi rapide şi zgomotoase.

Încălzirea vremii se simte astăzi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Pe aici se anunţă atmosferă plăcută în prima parte a zilei. Mai târziu se adună norii şi vor aduce averse consistente, cu descărcări electrice, vânt intens, poate şi grindină.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme plăcută şi temperaturi în creştere uşoară faţă de ieri. Doar izolat, după-amiaza ar putea să cadă câţiva stropi de ploaie.

În ţinuturile vestice, se anunţă o zi frumoasă, cu cer variabil. Se mai încălzeşte puţin şi după prânz se ating 30 de grade.

În Transilvania avem o zi mai caldă decât joi, dar şi multă instabilitate după orele amiezii. Vor fi ploi zgomotoase şi se pot strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt. Nu lipsesc descărcările electrice şi vor fi condiţii de grindină.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 32 de grade.

În ţinuturile sudice, avem perioade cu soare, dar şi înnorări şi averse cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Temperaturile se opresc la 30 de grade Celsius.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, vineri se mai adună norii pe parcursul zilei, vin alte ploi şi sunt posibile descărcări electrice. NU lipsesc perioadele cu soare, iar la amiază se ating în jur de 30 de grade. Urmează o noapte plăcută cu cer variabil şi 18 grade spre dimineaţă.

Vremea la Munte

 

La munte, instabilitatea persistã în Carpaţii Orientali şi Meridionali. În a doua parte a zilei, apar averse torenţiale şi izolat se vor semnala fenomene electrice. Se pot depăşi 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Vremea la Mare

 

La mare, se anunţă vreme instabilă, cu înnorări, averse şi un vânt mai insistent. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 29 de grade, iar apa mãrii va avea în jur de 28 de grade.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..