„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în fa
📅 2024-09-15


Comerţul constituie unul dintre numeroasele subiecte de fricţiune între cele două mari puteri mondiale, alături de rivalitatea în tehnologii, tensiunile din Marea Chinei de Sud sau chiar Taiwanul.

Dar atât Beijingul, cât şi Washingtonul încearcă de anul trecut să menţină schimburile în pofida diferendelor.

Aceasta este a doua întâlnire din acest an între cei doi responsabili pe probleme de comerţ internaţional.

Ei au purtat discuţii "profesionale, raţionale şi pragmatice" pe probleme politice şi comerciale, ridicate în special de comunităţile de afaceri din cele două ţări, se arată într-un comunicat al Ministerul chinez al Comerţului.

Wang Shouwen (foto) a exprimat îngrijorarea ţării sale cu privire la numeroase suprataxe vamale sau sancţiuni americane care vizează companii sau produse chineze.

El a subliniat, de asemenea, că China s-a opus restricţiilor impuse de Statele Unite în materie de comerţ şi investiţii "sub pretextul supracapacităţii" chinezilor.

"O Chină modernă, cu o populaţie mare, este o oportunitate pentru Statele Unite şi nu o ameninţare", a subliniat responsabilul chinez.

Companiile şi produsele chineze sunt ţinta a numeroase sancţiuni sau restricţii americane, impuse în special în numele luptei împotriva concurenţei neloiale sau a securităţii naţionale, notează AFP, potrivit Agerpres.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Un bărbat din Dâmboviţa a fost arestat preventiv după ce și-a agresat sexual fiica vitregă în vârstă de 14 ani

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din judeţul Dâmboviţa a fost arestat preventiv, fiind inculpat pentru agresiune sexuală. Victima este fiica vitregă a suspectului, care are 14 ani.  

Guvernul trimite 400 de tone de conserve, cașcaval și zahăr pentru sinistrații din Galați. Ce se mai află pe listă

(CNSU) a aprobat, sâmbătă, hotărârea prin care se propune Guvernului scoaterea de la rezervele de stat a unor containere, dar şi a unor ajutoare constând în apă şi alimente pentru cei afectaţi de inundaţiile produse în judeţul Galaţi.

Horoscop 15 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zodie ar putea primi azi un dar important

Horoscop 15 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu surprize. Bunele noastre intenții se vor intersecta cu ale celor dragi și o să ne bucurăm că suntem împreună, că ne merge bine și o putem ține tot așa.  

România a învins China cu 3-2 după un ultim meci dramatic la Craiova și va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială I

Echipa României a învins formaţia Chinei cu scorul de 3-2, în Grupa Mondială II a Cupei Davis, după ce tenismanul Cezar Creţu s-a impus dramatic în faţa lui Rigele Te, cu 3-6, 6-3, 6-3, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Craiova.  

Doi copii și alți trei oameni au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra unei şcoli din Gaza

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă într-un atac aerian israelian care a lovit o şcoală transformată în refugiu în oraşul Gaza, a anunţat protecţia civilă locală, armata israeliană susţinând că a vizat luptători ai Hamas.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..