Vremea azi, 2 martie. Vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a țării

Vremea azi, 2 martie. Vor fi înnorări persistente în cea mai mare parte a țării
📅 2024-04-12

Vremea rămâne caldă, iar maximele pornesc de la 10 grade în ţinuturile sudice şi 17-18 grade în Maramureş.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă închisă şi temperaturi peste normalul perioadei. Şansele de ploaie sunt reduse, iar după prânz se vor înregistra în jur de 13 grade.

Cam la fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: se înnorează, dar nu prea sunt semne de ploaie; vântul adie plăcut, iar maximele ajung la 15 grade.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o zi cam mohorâtă, cu temperaturi ridicate. Pe-aici ploile ajung după lăsarea nopţii, iar la amiază termometrele vor indica 14-15 grade.

Cerul rămâne acoperit şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Chiar şi-aşa, se face mult mai cald decât ar fi normal: la Baia Mare maxima ajunge la 18 grade. Din când în când e posibil să picure trecător, mai ales în zona Transilvaniei.

În vestul ţării, domină atmosfera închisă şi vin câteva ploi slabe, trecătoare. În sudul Banatului se porneşte vântul, iar temperaturile mai scad puţin faţă de ieri, când s-au înregistrat 19 grade. Astăzi vor fi cel mult 14 grade.

Şi în Transilvania o să fie neobișnuit de cald pentru început de martie: pe la Târgu Mureș se vor înregistra 16 grade. Avem cer mai mult noros, câţiva stropi de ploaie în zonele joase şi ceva lapoviţa şi ninsoare pe crestele Meridionalilor.

Se înnorează şi în zona Olteniei, pe unde o să picure trecător. Vântul abia se simte, iar maximele se menţin la valori similare cu cele de ieri şi vor fi 13 grade pe la Râmnicu Vâlcea.

În ţinuturile sudice, găsim atmosferă închisă, vânt domol şi câteva ploi trecătoare, pe suprafeţe restrânse. La amiază temperaturile urcă până la 13-14 grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti, astăzi nu prea vedem soarele, dar condiţiile de ploaie sunt reduse. Vântul va fi activ, iar după prânz se vor înregistra 10 grade. La noapte înnorările persistă, iar temperatura coboară până la 4 grade.

Vremea azi, la munte

Vremea rămâne caldă şi în zonele de munte. Se anunţă, însă, o zi mohorâtă, cu înnorări şi ploi slabe. Pe crestele Carpaţilor Meridionali o să ningă sau o să cadă lapoviţă, iar vântul va fi destul de insistent în special la altitudini mari.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, cerul rămâne acoperit şi duminică, dar norii se mai risipesc peste noapte. Vântul abia se simte, iar maxima ajunge la 11 grade.

Luni se face mai cald şi, la amiază, temperatura urcă pană la 15 grade. Soarele se arată trecător, iar în noaptea următoare e posibil să vină câţiva stropi de ploaie.

Ziua de marţi ne-aduce vreme închisă: o să plouă, vântul prinde putere şi se mai răceşte puţin. Chiar şi-aşa, tot se vor înregistra 11 grade - o valoare peste normalul perioadei.

La munte, temperaturile se menţin ridicate şi duminică. Din când în când se adună norii, o să picure trecător, iar în zona înaltă a masivelor sudice mai vin ceva precipitaţii mixte.

Începem o nouă săptămâna tot cu vreme caldă. Vedem puţin soarele printre nori, iar în Carpaţii Meridionali, mai vin câţiva stropi de ploaie. Vântul are unele intensificări în masivele sud-vestice.

Marţi se mai răceşte. Cerul rămâne acoperit, o să plouă pe suprafeţe extinse, iar la altitudini mari o să ningă sau o să cadă lapoviţă. Vântul rămâne destul de insistent la altitudini mari.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..