Via Transilvanica. „Drumul care unește” se regăsește în topul Time Magazine

Via Transilvanica. „Drumul care unește” se regăsește în topul Time Magazine
📅 2024-09-08

Acest traseu pitoresc, care se întinde în inima Transilvaniei, a devenit o destinație de neocolit pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală și patrimoniul cultural al României.

Via Transilvanica nu este doar un simplu traseu de drumeție, ci este o călătorie prin istorie, tradiții și peisaje de o frumusețe rară.

Cei care parcurg Via Transilvanica au ocazia să descopere nu doar peisajele naturale impresionante, ci și ospitalitatea localnicilor, gusturile autentice ale bucătăriei tradiționale și vestigiile istorice care povestesc despre trecutul bogat al acestei regiuni.

Pentru călătorii aventuroși, drumul este marcat și bine echipat, oferind atât trasee pentru drumeți, cât și pentru bicicliști. Cu opțiuni de cazare variate, de la pensiuni tradiționale la corturi, Via Transilvanica se adaptează oricărui tip de turist, fie el un pasionat de natură, un explorator cultural sau un simplu iubitor de drumeții.

Pentru turiștii curioși să exploreze pădurile virgine ale României, Via Transilvanica este destinația ideală. Acest traseu pitoresc se întinde pe distanțe lungi, traversând România în diagonală, de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării. Inaugurat în octombrie 2022, proiectul Via Transilvanica a fost fondat de ONG-ul românesc Tășuleasa Social pentru a revitaliza peste 400 de comunități seculare afectate de depopulare și dificultăți economice.

Supranumit „drumul care unește” datorită accentului pus pe comunitate, traseul trece prin sate tradiționale, unde localnicii trăiesc din cultivarea pământului și întâmpină turiștii cu rucsacul în spate, oferindu-le ocazia să se bucure de farmecul sălbatic al Transilvaniei. Vizitatorii pot rezerva camere la hoteluri sau hanuri, sau pot opta pentru cazare în casele localnicilor și în casele parohiale, unde se servește mâncare gătită acasă, cu produse din gospodărie. Ghidurile detaliate pentru drumeți și bicicliști oferă informații despre opțiunile de cazare disponibile pe fiecare traseu, conform Time. 

Pe fiecare kilometru al traseului apar pietre unice de andezit, sculptate de artiști, constituind una dintre cele mai mari expoziții de sculptură în aer liber din lume. Unele dintre aceste borne se află lângă situri notabile, precum Cetatea Alba Carolina sau satele săsești de basm, precum Biertan, unde se găsesc numeroase pensiuni tradiționale. Via Transilvanica se întinde pe șapte regiuni istorice din zece județe și include 12 situri din patrimoniul mondial UNESCO.

Proiectul a fost salutat de Europa Nostra, federația europeană a patrimoniului cultural, pentru rolul său inovator în dezvoltarea locală durabilă, primind aprecieri și recunoaștere internațională pentru contribuția sa la conservarea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..