Închirierea mașinii în vacanță. Sfaturi și trucuri utile ca să știi cum să închiriezi o mașină

Închirierea mașinii în vacanță. Sfaturi și trucuri utile ca să știi cum să închiriezi o mașină
📅 2024-09-08

Să te poți deplasa cu propria mașină când ești în vacanță înseamnă să ai libertatea să poți vizita tot ce vrei, să îți faci propriul program fără să ții cont de cel al mijloacelor de transport în comun și să mergi în locuri pe care altfel nu le-ai putea vedea.

Pentru mulți oameni, libertatea de a pleca și de a se întoarce din orice loc la orice oră, oprindu-se pe parcurs, face vacanța mai puțin stresantă și mai flexibilă. Iată câteva sfaturi utile atunci când te hotărăști să închiriezi o mașină în vacanță.

Alege o companie de închirieri auto de încredere

Caută companii de închirieri auto bine cunoscute, care au o prezență puternică atât la nivel național, cât și internațional. Uită-te la recenzii și experiențele oamenilor pe care le poți găsi pe forumuri sau grupuri.Aceste companii tind să aibă politici standardizate, suport pentru clienți mai bun și servicii fiabile – când călătorești în străinătate, este important să iei în considerare accesibilitatea și receptivitatea suportului pentru clienți. Companiile de închirieri auto de încredere au echipe dedicate de servicii pentru clienți care te pot ajuta cu orice întrebări sau probleme înainte, în timpul și după închirierea unei mașini.

Închiriază o mașină potrivită

Mașina potrivită pentru vacanța ta va depinde de natura călătoriei, destinație, condițiile rutiere, număr de persoane și teren. Ține cont de necesitatea unei transmisii automate sau manuale, de numărul de pasageri și de spațiul necesar pentru bagaje.

Verifică vehiculul înainte de a pleca

Mulți dintre cei care obișnuiesc să închirieze o mașină în vacanță știu că este esențial să verifici orice vehicul pentru daune preexistente înainte de a închiria o mașină și să te asiguri că compania de închirieri este conștientă de acestea, pentru a evita să fii responsabil pentru daune la returnare. Asigură-te că verifici nivelul de combustibil al mașinii pentru a vedea dacă acesta corespunde informațiilor furnizate de compania de închirieri. Verifică de două ori contractul de închiriere, care detaliază informațiile personale, informațiile despre vehicul, metoda de plată, acoperirile și preferințele de închiriere. Citește-l cu atenție, deoarece este un document legal obligatoriu.

Rămâi pe drumurile asfaltate

Este ușor să omiți unele detalii atunci când reprezentantul companiei de închirieri auto îți explică politicile companiei. Există un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere: majoritatea companiilor interzic utilizarea mașinilor lor pe drumuri neasfaltate. Dacă achiziționezi o poliță de asigurare pentru daune în caz de coliziune sau altă asigurare pentru mașina închiriată, aceasta va fi cel mai probabil anulată dacă conduci pe drumuri de pietriș sau neasfaltate. Rămâi pe drumurile publice, dacă nu vrei să plătești pentru aventurile off-road.

Umpleți rezervorul înainte de a returna vehiculul

Un stop este esențial pe drumul către returnarea mașinii închiriate, și acesta este la benzinăria locală. Majoritatea companiilor de închirieri auto cer ca rezervorul să fie plin la returnarea mașinii. Dacă nu faci acest lucru, vei fi taxat pentru un plin de combustibil. Și companiile de închirieri auto percep tarife semnificativ mai mari pentru combustibil decât tarifele locale.

Evită taxa suplimentară de aeroport

Dacă închiriezi o mașină de la terminalul aeroportului, este posibil să plătești o suprataxă pentru aeroport. Companiile de închirieri auto plătesc aceste suprataxe către aeroport și le transferă consumatorului, așa că nu există nicio modalitate de a evita taxa dacă închiriezi de la aeroport. O alternativă este să iei transportul public și să închiriezi o mașină în afara aeroportului.

Ce să faci în caz de accident minor sau major

Pentru toate accidentele, minore și majore, primul punct de contact (după serviciile de urgență necesare) este să contactezi compania de închiriere. Dacă poți, ar trebui să faci fotografii ale locului accidentului și ale tuturor vehiculelor implicate. Când închiriezi o mașină în străinătate, citește cu atenție termenii și condițiile furnizate de compania de închirieri auto cu privire la orice acoperiri.

Evită taxele de întârziere inutile

De multe ori, clienții returnează vehiculele târziu, ceea ce duce la taxe de întârziere. Pentru a evita taxele de întârziere inutile, planifică-ți vacanța astfel încât să ai timp să returnezi mașina. În plus, poți vizita orașul la pas sau cu transportul în comun după ce lași mașina, dacă mai stau o zi sau două.

Poți închiria o mașină într-o țară și să o lași în alta?

În locuri unde multe țări sunt grupate la distanță ușor de atins unele de altele, cum ar fi Europa, unele companii de închirieri auto pot permite clienților să ridice o mașină într-o țară și să o returneze în alta. Cu toate acestea, acest serviciu nu este oferit de toate companiile de închirieri auto, iar cele care îl oferă percep adesea taxe suplimentare pentru această conveniență.

Documente necesare

În general, cei care doresc să conducă o mașină închiriată vor avea nevoie de un pașaport valid (pentru conducerea în străinătate), un permis de conducere complet valabil deținut timp de 12-24 luni (în funcție de politica companiei de închirieri auto), să aibă cel puțin 21 de ani și, în unele cazuri, va fi necesar și un permis de conducere internațional.

Cât costă închirierea unei mașini?

Costul închirierii unei mașini este determinat de furnizor, perioada anului, tipul de mașină, durata închirierii, locațiile de ridicare și returnare și alte taxe discreționare.

Asigurare

Oricine închiriază o mașină în timpul vacanței ar trebui să aibă asigurare pentru a acoperi daunele accidentale și furtul, ambele fiind de obicei furnizate de compania de închirieri auto. Aceste polițe de asigurare asigură că, în afară de o garanție convenită anterior, șoferii nu sunt responsabili pentru costul complet al oricăror daune sau furturi.

Acestea sunt câteva detalii de care ar trebui să ții cont atunci când vrei să închiriezi o mașină în vacanță. Ai grijă la curățenia din interiorul vehiculului, dacă nu vrei să fii taxat pentru o curățare în detaliu. Ai grijă de tot ce se află în interior, respectă limitele de viteză și cerințele legale de pe drumurile țării în care te afli și condu cu grijă. Nu uita că ești în vacanță, așa că nu ai de ce să te grăbești.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Vremea azi, 8 septembrie. Temperaturile ajung și la 33 de grade în sud. Zonele în care vor cădea precipitații

Astăzi avem încă o zi caldă, mai ales în sud, în vest și în nord-vest. În Dobrogea picură trecător. Maximele pleacă de la 23 de grade pe litoral și în depresiuni și ajung la 33 de grade în Câmpia de Vest.

Șeful CIA dezvăluie cum s-a trecut peste spaima nucleară a Rusiei în toamna anului 2022. De ce Putin nu a apăsat butonul

SUA au trecut peste o spaimă nucleară în toamna anului 2002, când în CIA a existat convingerea că Rusia ar putea utiliza arme nucleare tactice pe câmpul de luptă din Ucraina, a dezvăluit sâmbătă şeful Agenţiei, William Burns.

„Sultanul” Erdogan, apel către statele musulmane la o alianță anti-Israel. „Singurul pas care va opri aroganța israeliană”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că ţările islamice ar trebui să formeze o alianţă împotriva a ceea ce el a numit „ameninţarea crescândă a expansionismului” Israelului, o declaraţie care a fost taxată rapid de ministrul israelian

Atac armat în SUA. Mai multe persoane au fost rănite pe o autostradă din Kentucky. Atacatorul e în libertate

Poliţia din Kentucky, Statele Unite, a raportat ”un incident armat în desfăşurare” pe autostrada I-75 în Londra (Kentucky), la sud de Lexington, în care ”mai multe persoane” au fost împuşcate în trafic, scrie The Guardian.

Alertă extremă în Constanța, după un nou atac al Rusiei lângă România. Oamenii au ieșit din case, după un mesaj RO-Alert

Locuitorii din județele Constanța și Tulcea au primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un mesaj RO-Alert prin care au fost atenționați că ar putea să cadă obiecte din spațiul aerian, după un atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..