Câți bani alocă românii pe concediul de vară. Motivul pentru care cei mai mulți aleg destinații pe care le-au vizitat deja

Câți bani alocă românii pe concediul de vară. Motivul pentru care cei mai mulți aleg destinații pe care le-au vizitat de
📅 2024-09-08

Cu o mulțime de oferte, în toate colțurile lumii, mulți preferă să viziteze România și, chiar și în străinătate, merg deseori în aceleași locuri pe care le-au vizitat.

Sunt puțini turiști dornici să exploreze și să descopere destinații noi. La malul Mării Negre sau la aer curat la munte, ori în zone cu specific tradițional, România rămâne cea mai căutată destinație de vacanță pentru cei mai mulți dintre noi.

Monica și Mihăiță Nica sunt din Huși, iar zilele acestea vizitează Brașovul.

Monica Nica, turistă: „Dacă suntem atrași de acea zonă și este foarte ok și ne-am simțit bine, revenim cu drag".

Potrivit unui studiu de profil, românii sunt mai degrabă conservatori când își aleg destinația de vacanță: peste 60% vizitează destinații familiare, atât din țară, cât și din străinătate, cu o medie de trei vizite în același loc.

Maria Eros, turistă:Am venit de mai multe ori, chiar în fiecare an, avem hotelul nostru unde mergem întotdeauna pentru că-l cunoaștem".

Reporter: Ați mai fost în Elveția?

Cuplu: „O cunosc mai bine decât nordul Moldovei".

Alegerea destinației este influențată de vârsta turiștilor. În general, cei până în 40 de ani tind să fie mai aventurieri și vor să vadă locuri noi.

Tânăr: „Trebuie să vedem și noi Pământul ăsta. Viața mea e o vacanță, cum ar veni”.

Cuplu: „Albania. Pentru prima dată la plajă. Alegem mereu locuri noi, vrem să călătorim cât mai mult, în mai multe locuri, să vedem diferite culturi".

În străinătate, Grecia este cea mai populară destinație pentru români (31%), urmată de Bulgaria (16%), Italia (14%) și Turcia (13%).

Turist: Salutări din Fira, recomandăm Santorini drept o destinație de city break, o alternativă de a evada din orașele aglomerate ale României".

Câți bani alocă românii pe concediul de vară

Pentru călătoriile din această vară, 6 din 10 români vor folosi mașina personală, iar trei vor merge cu avionul.

Doi din 10 români și-au început concediul încă din luna mai, însă vârful de sezon este în lunile iulie (33%) și august (38%).

Căutate sunt și perioadele de extrasezon, mai ales că turiștii pot beneficia de reduceri. Oricum, indiferent de data din calendar, atunci când își aleg vacanța, atracțiile turistice reprezintă cel mai important criteriu.

Familie: „Croația. Pentru peisaje și pentru unicitate la anumite destinații. Îmbinăm odihna cu obiective turistice".

Bugetul mediu alocat pentru vacanța de vară din acest an este de aproximativ 1.000 de euro. Studiul a fost făcut în luna iunie pe un eșantion relevant la nivel național, de peste 500 de persoane.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..