Creatura marină misterioasă descoperită în apele britanice. Oamenii de știință au rămas surpinși de această specie | FOTO

Creatura marină misterioasă descoperită în apele britanice. Oamenii de știință au rămas surpinși de această specie | FOT
📅 2024-07-27

Oamenii de știință de la Centre for Environmental Fisheries and Aquaculture Science au descoperit o nouă specie de creatură marină.

Până acum se credea că există doar două specii de melci de mare din genul pleurobranchidelor - niciuna dintre ele nu fusese văzută până acum în apele britanice.

Însă oamenii de știință de la CEFAS, care studiază apele din sud-vestul Angliei, au rămas surpinși când și-au dat seama că au descoperit o a treia specie.

#NewSpecies
New sea slug from southern #england just crawled in:

Pleurobranchaea britannica
Holotype: @NHM_London

Treatment: https://t.co/T0HI4VjRtZ
Publication: https://t.co/YLjcPlFYvX @Zoosyst_Evo#FAIRdata#OA #science #biology #nature #biodiversity #conservation #seaslugs pic.twitter.com/Vm8J6IfT99

— Plazi Species (@plazi_species) February 14, 2024

Specia a fost numită Pleurobranchaea britannica și a fost găsită în timpul expedițiilor efectuate în 2018 și 2019 în vestul Canalului Mânecii și în Marea Celtică de către CEFAS și Instituto Espanol de Oceanografía.

Au fost descoperite 14 exemplare din noua specie, care măsoară între doi și cinci centimetri. Este un tip de melc de mare cu branhii.

Această specie de melc este mai frecvent întâlnită în apele mai calde din Marea Mediterană. Oamenii de știință cred că aceasta s-ar fi mutat atât de departe în nord din cauza efectelor continue ale schimbărilor climatice.

@hbriggs I was excited to learn of our newly discovered species of sea slug, Pleurobranchaea britannica, in your article this morning.https://t.co/SWK7kJvqFy

However, surely every biologist that reads it will wince at the sight of the capitalized species epithet! ????

— Joe Hope at Cefn Coch Farm ???????????? (@CoediogCowboi) March 1, 2024

Ross Bullimore, un ecologist marin de la CEFAS care a făcut descoperirea, a declarat: „A fost nevoie doar de o scurtă inspecție a două specimene pentru a fi siguri că am dat peste o specie de Pleurobranchaea. Acest lucru a fost emoționant, deoarece nicio altă specie din acest gen nu fusese documentată în apele din Marea Britanie, sau chiar atât de departe în nord”.

Dr. Juan Lucas Cervera Currado, profesor titular al Departamentului de Biologie de la Universitatea din Cadiz, Spania, spune că noua specie ar putea fi răspândită pe coasta de vest a Franței și pe coastele nordice ale Spaniei și Portugaliei.

Look at this beauty. New species of sea slug found in UK waters, given the patriotic name Pleurobranchaea britannica. Let's get it on the £10 note!
????: Ross Bullimore/Cefas pic.twitter.com/3BiNk8HR2C

— Rowan Hooper ローワン フーパー (@rowhoop) March 1, 2024
Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Cutremur în România, raportat vineri seară. Unde a fost resimțit

Un cutremur de magnitudine slabă a avut loc, vineri, la ora 20:18, ora locală a României.  

Nemulțumiri la Jocurile Olimpice de la Paris. Decizia luată de șase sportivi din Coreea de Sud

Şase înotători sud-coreeni care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris au părăsit satul olimpic şi s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuze în care este foarte cald.

Interdicție prelungită pentru televiziunea Al-Jazeera. Un tribunal israelian a decis

Televiziunea Al-Jazeera are interdicție în continuare de a emite de pe teritoriul Israelului, la fel ca și jurnaliștii acesteia. Un tribunal israelian a extins vineri cu 45 de zile ordinul de închidere temporară a canalului de televiziune.

Asalt mecanizat rusesc, respins spectaculos de trupele Kievului. Cu ce fel de vehicule au atacat în zori

Forțele ucrainene au respins în regiunea Donețk un asalt mecanizat rusesc de mărimea unui batalion, după ce trupele Moscovei au avansat până la periferia de sud-est a orașului Donețk.

Klaus Iohannis, la recepţia găzduită de preşedintele Emmanuel Macron. Ce ținută a purtat Prima Doamnă

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri seară, împreună cu soţia sa, Carmen, la recepţia pentru şefii de stat şi de guvern găzduită de preşedintele Emmanuel Macron.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..