Creatura marină misterioasă descoperită în apele britanice. Oamenii de știință au rămas surpinși de această specie | FOTO

Creatura marină misterioasă descoperită în apele britanice. Oamenii de știință au rămas surpinși de această specie | FOT
📅 2024-04-12

Oamenii de știință de la Centre for Environmental Fisheries and Aquaculture Science au descoperit o nouă specie de creatură marină.

Până acum se credea că există doar două specii de melci de mare din genul pleurobranchidelor - niciuna dintre ele nu fusese văzută până acum în apele britanice.

Însă oamenii de știință de la CEFAS, care studiază apele din sud-vestul Angliei, au rămas surpinși când și-au dat seama că au descoperit o a treia specie.

#NewSpecies
New sea slug from southern #england just crawled in:

Pleurobranchaea britannica
Holotype: @NHM_London

Treatment: https://t.co/T0HI4VjRtZ
Publication: https://t.co/YLjcPlFYvX @Zoosyst_Evo#FAIRdata#OA #science #biology #nature #biodiversity #conservation #seaslugs pic.twitter.com/Vm8J6IfT99

— Plazi Species (@plazi_species) February 14, 2024

Specia a fost numită Pleurobranchaea britannica și a fost găsită în timpul expedițiilor efectuate în 2018 și 2019 în vestul Canalului Mânecii și în Marea Celtică de către CEFAS și Instituto Espanol de Oceanografía.

Au fost descoperite 14 exemplare din noua specie, care măsoară între doi și cinci centimetri. Este un tip de melc de mare cu branhii.

Această specie de melc este mai frecvent întâlnită în apele mai calde din Marea Mediterană. Oamenii de știință cred că aceasta s-ar fi mutat atât de departe în nord din cauza efectelor continue ale schimbărilor climatice.

@hbriggs I was excited to learn of our newly discovered species of sea slug, Pleurobranchaea britannica, in your article this morning.https://t.co/SWK7kJvqFy

However, surely every biologist that reads it will wince at the sight of the capitalized species epithet! ????

— Joe Hope at Cefn Coch Farm ???????????? (@CoediogCowboi) March 1, 2024

Ross Bullimore, un ecologist marin de la CEFAS care a făcut descoperirea, a declarat: „A fost nevoie doar de o scurtă inspecție a două specimene pentru a fi siguri că am dat peste o specie de Pleurobranchaea. Acest lucru a fost emoționant, deoarece nicio altă specie din acest gen nu fusese documentată în apele din Marea Britanie, sau chiar atât de departe în nord”.

Dr. Juan Lucas Cervera Currado, profesor titular al Departamentului de Biologie de la Universitatea din Cadiz, Spania, spune că noua specie ar putea fi răspândită pe coasta de vest a Franței și pe coastele nordice ale Spaniei și Portugaliei.

Look at this beauty. New species of sea slug found in UK waters, given the patriotic name Pleurobranchaea britannica. Let's get it on the £10 note!
????: Ross Bullimore/Cefas pic.twitter.com/3BiNk8HR2C

— Rowan Hooper ローワン フーパー (@rowhoop) March 1, 2024
Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..