„Alimentele minune” pe care Dr. Mihaela Bilic ne recomandă să le consumăm de trei ori pe săptămână. „Zahărul ne anesteziază”

„Alimentele minune” pe care Dr. Mihaela Bilic ne recomandă să le consumăm de trei ori pe săptămână. „Zahărul ne anestezi
📅 2024-10-18

Aceasta subliniază importanța consumului regulat de grăsimi sănătoase, în special Omega 3, și recomandă includerea în dietă a peștelui gras, a gălbenușului de ou, nucilor și semințelor de in, de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

„Nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi”, scrie ea într-o postare recentă pe Facebook.

Din perspectiva calității vieții, Dr. Bilic ne îndeamnă să ne axăm pe grăsimi sănătoase. O dietă bogată în Omega 3 nu doar că susține funcțiile cognitive, dar poate influența în bine și comportamentul.

„Există o legătură între mâncare și felul în care ne comportăm? Se pare că da, cel puțin asta spun specialiștii în neuroștiințe. Din creierul uman, dacă eliminăm apa, rămâne o structură formată din grăsime. Nu doar compoziția, ci și funcționarea sistemului nervos este dependentă de grăsime. Culmea este că NU zahărul ne hrănește mintea (doar o anesteziază), ci proteinele și grăsimea din alimente

Contează să mâncăm grăsimi, dar și tipul de grăsimi pe care îl consumăm. Interesant este că nu doar sănătatea și forma fizică sunt influențate de alimentație, ci și comportamentul în viața de zi cu zi. Cercetătorii spun că o dietă săracă în grăsimi esențiale Omega 3 ne face să stăm în umbră: nu avem inițiativă, nu ne implicăm, nu luăm decizii- cu alte cuvinte suntem “șterși”... simpli spectatori ai existenței noastre. Măcar prin prisma calității vieții și a succesului socio-profesional ar trebui să consumăm de 2-3 ori/săptămână pește gras, gălbenuș de ou, nuci sau semințe de in”, spune Mihaela Bilic.

Pe de altă parte, Dr. Bilic avertizează că zahărul nu este un prieten al sănătății creierului. Deși poate induce o stare de plăcere temporară, acesta nu hrănește mintea, ci doar o „anesteziază”.

„Lucrurile se complică însă când vine vorba de consumul de proteine și carbohidrați, sau mai bine zis de glucide rapide- în esență zahăr. Deși se bănuia de mult timp, pe baza observațiilor făcute pe copii, că zahărul determina un comportament agresiv și o agitație excesivă, neuroștiința ne confirmă acest aspect. Persoanele care au o dietă bogată în proteine (carne, pește, ouă, brânză) și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere. La polul opus, cei care consumă puține proteine și pun accentul pe zahăr și dulciuri, au tendința să fie agresivi, vehemenți, cu un ego puternic și se erijează frecvent în “apărători ai dreptății””, spune medicul nutriționist.

În plus, o dietă bogată în zahăr și săracă în proteine poate duce la un comportament agresiv și agitat.

„Persoanele care au o dietă bogată în proteine și cu un conținut scăzut de zahăr se pare că au un comportament calm și tolerant, dau dovadă de răbdare și înțelegere”, spune Dr. Bilic.

Pentru a ne simți bine fizic și psihic, dar și pentru a avea un comportament mai echilibrat și calm, ar trebui să includem în dieta noastră alimente bogate în Omega 3 și să reducem consumul de zahăr. Dr. Bilic recunoaște cu umor că „aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă… chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară”.

„Poate că aceste observații sunt simple coincidente, e greu de crezut că alimentația ne poate influența determinant comportamentul și caracterul. Însă un lucru e sigur: avem doar beneficii pentru sănătate dacă consumăm mai puțin zahăr și mai multe grăsimi Omega 3! Și recunosc că aș fi fericită să mă trezesc într-o lume devenită brusc tolerantă și calmă… chiar dacă asta ar presupune o revoluție alimentară”, a conchis medicul Mihaela Bilic.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ministrul german de Externe: Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a reafirmat vineri angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană, relatează dpa.

Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului cu Ucraina

Forţele ruse au lansat 135 de drone împotriva teritoriului ucrainean în noaptea de joi spre vineri, într-unul dintre cele mai masive atacuri cu dispozitive fără pilot de la începutul războiului.

Un copil a fost lovit de o educatoare într-o grădiniţă din Brăila. Scenele au fost filmate și postate pe internet

Poliţiştii din municipiul Brăila fac cercetări pentru purtare abuzivă, după ce în spaţiul public online a apărut un video în care o educatoare dintr-o grădiniţă ar lovi un copil, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).  

„Alimentele minune” pe care Dr. Mihaela Bilic ne recomandă să le consumăm de trei ori pe săptămână. „Zahărul ne anesteziază”

Într-o recentă postare pe rețelele de socializare, dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atrage atenția asupra impactului profund pe care alimentația îl are nu doar asupra sănătății fizice, ci și asupra comportamentului nostru zilnic.

Schimbările majore aduse de noul ChatGPT și de Gemini. Ce poți face cu noile funcții

Marian Andrei a vorbit despre schimbările majore aduse de ChatGPT și Gemini, care au adaugat o funcție nouă, de curând.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.