Ministrul german de Externe: Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei

Ministrul german de Externe: Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei
📅 2024-10-18

"Oamenii din Moldova decid asupra viitorului lor. Sunt convinsă că acest viitor se află în inima Europei", a declarat şefa diplomaţiei germane la Berlin.

Ea a descris alegerile şi referendumul de duminică drept repere importante pentru această mică ţară care se află între Ucraina şi România, alegătorii urmând să decidă în legătură cu introducerea în Constituţie a obiectivului de aderare la UE.

Preşedinta pro-europeană Maia Sandu candidează pentru un al doilea mandat, cu scopul de a consacra în Constituţie aspiraţia Moldovei de a adera la UE. Cu toate acestea, există forţe pro-ruse puternice în această ţară cu o populaţie de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, ceea ce face ca votul să fie un moment critic pentru viitorul său, comentează dpa.

Baerbock l-a criticat pe preşedintele rus Vladimir Putin înainte de alegeri, afirmând că "Rusia lui Putin atacă şi alegerile din Europa cu metode hibride: cu influenţă ţintită, atacuri cibernetice şi dezinformare răspândită de armata sa de utilizatori de boţi pe reţelele de socializare".

Chişinăul a sfidat aceste ameninţări cu sprijinul platformei de parteneriat cu Moldova, pe care guvernul german a lansat-o alături de parteneri la doar 40 de zile după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, a adăugat Baerbock.

"Ţara s-a eliberat de controlul prin şantaj cu gazul rusesc", a spus ministrul, lăudând reformele judiciare şi anticorupţie în desfăşurare.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ministrul german de Externe: Viitorul Republicii Moldova este în inima Europei

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a reafirmat vineri angajamentul Germaniei de a sprijini Republica Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană, relatează dpa.

Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului cu Ucraina

Forţele ruse au lansat 135 de drone împotriva teritoriului ucrainean în noaptea de joi spre vineri, într-unul dintre cele mai masive atacuri cu dispozitive fără pilot de la începutul războiului.

Un copil a fost lovit de o educatoare într-o grădiniţă din Brăila. Scenele au fost filmate și postate pe internet

Poliţiştii din municipiul Brăila fac cercetări pentru purtare abuzivă, după ce în spaţiul public online a apărut un video în care o educatoare dintr-o grădiniţă ar lovi un copil, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).  

„Alimentele minune” pe care Dr. Mihaela Bilic ne recomandă să le consumăm de trei ori pe săptămână. „Zahărul ne anesteziază”

Într-o recentă postare pe rețelele de socializare, dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atrage atenția asupra impactului profund pe care alimentația îl are nu doar asupra sănătății fizice, ci și asupra comportamentului nostru zilnic.

Schimbările majore aduse de noul ChatGPT și de Gemini. Ce poți face cu noile funcții

Marian Andrei a vorbit despre schimbările majore aduse de ChatGPT și Gemini, care au adaugat o funcție nouă, de curând.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.