Cinci obiceiuri zilnice care îți afectează grav sănătatea. De ce nu este bine să bem cafea dimineața

Cinci obiceiuri zilnice care îți afectează grav sănătatea. De ce nu este bine să bem cafea dimineața
📅 2024-09-08

âÎn goana zilnică, aceste comportamente devin parte integrantă a rutinei noastre, iar efectele lor negative se acumulează în timp, ducând la probleme de sănătate pe termen lung.

Pentru a ne proteja sănătatea și a trăi o viață plină de energie și vitalitate, trebuie să fim vigilenți și să ne revizuim constant obiceiurile zilnice

Este esențial să fim atenți la aceste obiceiuri și să le corectăm pentru a ne îmbunătăți starea generală de bine. Indiferent dacă este vorba de modul în care ne gestionăm stresul, de alegerile noastre alimentare sau de comportamentele legate de activitatea fizică, fiecare dintre aceste aspecte joacă un rol crucial în menținerea sănătății noastre.

Un prim pas spre o viață mai sănătoasă este conștientizarea acestor obiceiuri dăunătoare. Reflectând asupra modului în care ne desfășurăm activitățile zilnice, putem identifica schimbările necesare pentru a ne proteja sănătatea. În loc să ne lăsăm pradă acestor rutine nesănătoase, putem alege să adoptăm practici care să ne sprijine bunăstarea fizică și mentală.

Chris Boettcher este un kinetoterapeut din Carolina de Sud care a câștigat un număr mare de urmăritori pe rețelele de socializare pentru sfaturile sale zilnice privind sănătatea și pierderea în greutate. Bazându-se pe cercetări recente, el a dezvăluit cele cinci obiceiuri surprinzătoare care duc la creștere în greutate, strică somnul și îi fac pe oameni mai puțin energici.

„[Companiile producătoare de junk food] și-au petrecut ultimele decenii îndepărtând cât mai mult posibil stilul tău de viață, alimentele și informațiile pe care le consumi de simplitate”, a spus acesta, conform DailyMail.

Consumul de cafea la prima oră

Cafeina este un diuretic care face ca organismul să piardă apă. Dimineața sunteți deja deshidratat pentru că nu ați consumat apă timp de opt ore și pierdeți lichid prin transpirație atunci când dormiți. Se recomandă să beți în jur de patru căni de apă înainte de a vă bea cafeaua.

Email-uri în pat

Poate fi tentant să luați telefonul la prima oră pentru a verifica e-mailurile și mesajele. Chris Boettcher a avertizat că nu există „un mod mai rău” de a începe ziua.

„Petreceți ceva timp afară, preferabil în mișcare, înainte de a vă verifica dispozitivele”, a sugerat el.

Experții sugerează că utilizarea telefoanelor dimineața devreme poate declanșa un răspuns la stres, provocând eliberarea de cortizol în organism, ceea ce afectează starea de spirit pe parcursul zilei.

Studiile au sugerat, de asemenea, că telefoanele au un efect asupra creierului și reduc capacitatea cognitivă a oamenilor atunci când acestea sunt în apropiere.

Respirația pe gură

Mai mult de jumătate dintre americani respiră în principal pe gură în loc să respire pe nas.

Respirația pe gură poate cauza uscăciunea gurii, deoarece fluxul constant de aer care intră și iese poate duce la evaporarea apei, crescând riscul de dezvoltare a bacteriilor și, ulterior, a problemelor precum cariile dentare sau infecțiile.

De asemenea, poate afecta somnul dacă limba se rostogolește înapoi în gură și blochează căile respiratorii, provocând sforăit și apnee în somn - întrerupând somnul sănătos.

Vorbitul prin mesaje în pat

Mulți oameni stau pe telefon în pat, fie că se relaxează, fie că vorbesc cu cineva prin mesaje. Experții avertizează că lumina albastră de la telefoane poate perturba somnul și poate menține creierul „activ” pe perioada nopții.

Se recomandă oprirea tuturor dispozitivelor în timpul somnului și utilizarea modului „nu deranjați”.

Utilizarea telefonului înainte de culcare poate provoca hipervozitate înainte de somn, îngreunând adormirea.

De asemenea, poate declanșa stresul, provocând eliberarea de hormoni precum adrenalina.

Consumul de cereale la micul dejun

Companiilor de cereale le place să ne reamintească că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar cerealele sunt adesea pline de carbohidrați și zaharuri rafinate.

„Acesta este motivul pentru care vă simțiți obosiți cronic și flămânzi mai târziu în cursul zilei”, a declarat Boettcher.

În locul cerealelor, el a recomandat un mic dejun bazat pe proteine și grăsimi - cum ar fi unul care include ouă, fulgi de ovăz, fructe de pădure și nuci.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..