„Trebuie să reparăm cablu cu cablu”. 800.000 de călători sunt afectaţi de atacul masiv din Franța, înainte de JO

„Trebuie să reparăm cablu cu cablu”. 800.000 de călători sunt afectaţi de atacul masiv din Franța, înainte de JO
📅 2024-09-08

Atacurile au perturbat circulaţia trenurilor de mare viteză şi a trenului Eurostar, relatează presa franceză.

Cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, transportul feroviar din Franţa este grav perturbat. SNCF declară că este victima unui "atac masiv de paralizare a reţelei TGV", care provoacă perturbări ale traficului pe reţeaua TGV. În regiunea Parisului, numeroase staţii vor fi închise şi de asemenea, un anumit număr de puncte de acces la şoseaua de centură vor fi blocate.

❗️'Massive' attacks target France rail system

France's high-speed TGV rail network has been targeted by "malicious acts" including extreme vandalism and arson, trains operator SNCF has said, just hours before the Olympic Games in Paris are set to open. pic.twitter.com/f2058AUkcb

— Flor Reiem - (nwodsyenepo) - ???? (@flor_reiem) July 26, 2024

Denunţând un "act criminal revoltător", ministrul transporturilor, Patrice Vergriete, a declarat că vor exista "consecinţe foarte grave" pentru traficul feroviar: doar un tren din două este programat să circule spre nord, est şi Bretania, şi un tren din patru spre Bordeaux în weekendul vacanţei de vară şi al deschiderii Jocurilor Olimpice.

"Tot ce avem arată că a fost o acţiune deliberată. Au fost găsite la faţa locului furgonete. Totul indică un incendiu provocat", a explicat ministrul transporturilor într-o conferinţă de presă.

"Unele locaţii au fost alese pentru a avea un impact mai mare asupra traficului", a declarat, la rândul său, Jean-Pierre Farandou, directorul general al grupului SNCF. "Trebuie să reparăm cablu cu cablu, este o muncă foarte meticuloasă", a adăugat el.

Potrivit lui Jean-Pierre Farandou, 800.000 de clienţi sunt afectaţi de aceste acte rău intenţionate.

Paris: le trafic TGV fortement perturbé au départ et à l'arrivée de la gare Montparnasse en raison "d'un acte de vandalisme" pic.twitter.com/NI5tRK1FpE

— BFM Paris Île-de-France (@BFMParis) July 26, 2024

Pe reţeaua X, Eurostar a avertizat că trenurile sale sunt, de asemenea, perturbate de dificultăţile de pe reţeaua franceză, dar călătoriile dintre Marea Britanie şi Franţa, pe sub Canalul Mânecii, nu vor fi întrerupte. Ar putea exista însă întârzieri de cica o oră.

SNCF a anunţat că trei locaţii au fost vizate joi noapte. Mai întâi, la nord, în apropiere de Arras. Apoi spre est, lângă Pagny-sur-Moselle, la câţiva kilometri de Metz. În sfârşit, între Paris şi Tours, la Courtalain. O a patra tentativă de sabotaj, în sud-estul Franţei, a fost zădărnicită.

Incendiile care au perturbat reţeaua SNCF vineri dimineaţă nu pot fi încă atribuite în mod clar unor infractori. Cu toate acestea, modul de operare observat este în general utilizat de membri ai stângii radicale, a declarat o sursă de securitate pentru Le Figaro.

Actele de "sabotaj" cărora le-a căzut victimă SNCF noaptea trecută şi care au luat forma unor incendii provocate nu au condus deocamdată la nicio arestare în acest stadiu, a declarat poliţia pentru Le Figaro.

Pentru moment, nimeni nu a revendicat aceste acte şi niciun suspect nu a fost încă clar identificat şi arestat. Toate serviciile de informaţii sunt mobilizate pentru a face lumină asupra acestor acte de "sabotaj" clar coordonate.

Actele de sabotaj au fost comise în jurul orei locale 4:00 la Courtalain (Eure-et-Loir), Pagny-sur-Moselle (Meurthe-et-Moselle) şi Croisilles (Pas-de-Calais), potrivit Ministerului Transporturilor. De asemenea, o acţiune a fost dejucată la Vergigny (Yonne) de "agenţii SNCF care au provocat fuga mai multor persoane".

Aceste acţiuni sunt susceptibile de a provoca perturbări până la sfârşitul weekendului, a declarat vineri directorul general al SNCF, Jean-Pierre Farandou, în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Beneficiile afinelor pentru sănătate - conțin antioxidanți puternici cu roluri multiple pentru organism

Afinele sunt considerate un aliment funcțional, datorită proprietăților unice pentru sănătate, validate de cercetările științifice.

„China modernă” asigură SUA că este „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”. Beijingul și Washingtonul, din nou față în față

Viceministrul chinez al Comerţului, Wang Shouwen, a declarat sâmbătă la Tianjin, în cadrul unei întrevederi cu omologul său american, Marisa Lago, că o Chină modernă este o "oportunitate" economică şi "nu o ameninţare" pentru SUA.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..