„Amenințare gravă la adresa securității” lumii. Câți soldați nord-coreeni ar lupta, de fapt, alături de ruși în Ucraina

„Amenințare gravă la adresa securității” lumii. Câți soldați nord-coreeni ar lupta, de fapt, alături de ruși în Ucraina
📅 2024-10-18

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a organizat vineri o reuniune de securitate cu oficiali-cheie din domeniul informațiilor, militar și al securității naționale pentru a discuta despre participarea Phenianului la ofensiva liderului rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit biroului prezidențial, participanții „au împărtășit opinia că situația actuală, în care legăturile militare strânse dintre Rusia și Coreea de Nord s-au extins dincolo de deplasarea de provizii militare la desfășurarea efectivă de trupe, reprezintă o amenințare gravă la adresa securității” Coreei de Sud și a comunității internaționale.

Agenția de spionaj sud-coreeană a declarat vineri că este de părere că Coreea de Nord a început deja să desfășoare patru brigăzi totalizând 12.000 de soldați, inclusiv forțe speciale, pentru războiul din Ucraina.

Nord-coreeni în lupta pentru Kursk

Separat, șeful Direcției de informații a apărării din Ucraina a împărtășit, de asemenea, evaluarea agenției conform căreia există acum aproape 11 000 de soldați de infanterie nord-coreeni care se antrenează în Rusia pentru a lupta în Ucraina. „Vor fi gata pe 1 noiembrie”, a declarat generalul-locotenent Kyrylo Budanov pentru The War Zone, notează POLITICO.

Trupele nord-coreene vor folosi echipamente și muniție rusești, a spus Budanov. Primul cadru de 2.600 de soldați va merge la Kursk, în interiorul Rusiei, unde Ucraina a început o incursiune surpriză la sfârșitul verii, dar nu este clar unde vor fi detașate restul trupelor nord-coreene, a adăugat el.

În iunie, Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un tratat de parteneriat strategic cuprinzător care obligă ambele țări să își ofere reciproc asistență militară dacă una dintre ele este atacată.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

(P) A fost stabilit un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS™ cu cel mai mare antrenament din 2024

Peste 4.900 de persoane din întreaga lume, inclusiv din România, au participat simultan la un antrenament de intensitate ridicată  

„Amenințare gravă la adresa securității” lumii. Câți soldați nord-coreeni ar lupta, de fapt, alături de ruși în Ucraina

Președintele Coreei de Sud a avertizat, vineri, că implicarea Coreei de Nord în războiul din Ucraina reprezintă o „amenințare gravă la adresa securității” lumii.

Zece semne care ne arată că avem deficit de vitamina D. Cum putem trata această problemă medicală

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, esențială pentru sănătatea organismului uman. Este cunoscută mai ales pentru rolul său în absorbția calciului și în menținerea sănătății oaselor, dar are și alte funcții importante.  

O femeie s-a dus să facă o donație, dar a avut parte de șocul vieții. Momentul în care un obiect uriaș cade peste ea | VIDEO

O femeie din India a scăpat nevătămată după ce un rezorvor masiv de apă a căzut peste ea în timp ce traversa strada.  

Sătenii din Las Fierbinți, puși pe jar de apariția lui... Alice! Săptămâna aceasta, comedia a fost lider absolut de audiență

„Cine-i Alice?” – aceasta a fost întrebarea de pe buzele tuturor telespectatorilor, joi seară, de la ora 20:30, în timp ce au urmărit un nou episod Las Fierbinți.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.